banner564

Salı günü toplantı var

Lefke’de maden ocağı işletme izni için başvuru aldıklarını belirten Dinçyürek, konu hakkında şirket yetkilileri ile birlikte bölge halkını bilgilendireceklerini söyledi

Salı günü toplantı var
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Lefke bölgesinde maden ocağı işletme izni için bakanlığa başvuru geldiğini belirterek, 9 Haziran Salı günü işletme iznini talep eden şirket yetkilileriyle birlikte Lefke halkını bilgilendirme toplantısı yapacaklarını açıkladı.
Dinçyürek bu bilgilendirmenin İyi İdare Yasası kapsamında yapılacağını ve bunun KKTC’de bir ilk olacağını belirterek, toplantıda ortaya çıkan görüşlere önem vereceklerini ifade etti. Dinçyürek “Halka rağmen siyaset yapılmaz, halkımızın taleplerini dikkate alacağız” dedi.
Hakan Dinçyürek, dün bakanlığında basın toplantısı düzenleyerek, “I. Çevre Çalıştayı” sonuç raporunu açıkladı ve ülkede çevre ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı. 
Dinçyürek, ülkedeki çevre yasalarının devlet veya özel ayırmadığını, herkesin yasalara uymakla yükümlü olduğunu belirterek, çevrenin sadece bir daire veya bakanlık tarafından sürdürülebilir kılınamayacağını, tüm toplumun duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Dinçyürek, AKSA Elektrik Santrali’nde gerekli filtreleme işleminin yapıldığını, KIBTEK’te de yapılması için gerekli sürecin başlatıldığını ve gerekli kaynağın bütçeye konulduğunu kaydetti.

Mazottan vazgeçilmeli…
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dinçyürek, ülkede mazottan vazgeçilip Euro-Dizele geçilmesi konusunda da ısrarcı olduklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde hem eksoz emisyon denetimlerinin yapılacağını, hem de eksoz emisyon hizmeti veren yerlerin denetleneceğini söyledi.
Bakan Dinçyürek, ülkede herkesin rahatsızlık duyduğunu, taş ocakları konusunda da ciddi adımlar atıldığını ve ruhsat işletme uzatmalarında 12 maddelik yeni kriterler geçirildiğini ifade ederek, bu kuralların tüm işletmelere uygulanacağını ve taş ocaklarına çağdaş bir yapı getireceğini vurguladı.

Çevreye herkes sahip çıkmalı
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, sürdürülebilir ve sağlıklı bir çevrenin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak, çevreye tek bir daire veya bakanlığın yalnız başına sahip çıkamayacağı nedeniyle tüm toplumun çevreye sahip çıkması çağrısında bulundu. 

İskele’de çevre temizliği başladı
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle İskele’de, İskele Kaymakamlığı ve İskele Belediyesi öncülüğünde, bölgede faaliyet gösteren firmaların da katılımıyla ana arteler ve yol kenarlarında temizlik çalışması başladı.
Çalışmaların başlangıcında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Belediye Meclis Üyeleri hazır bulundu.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Dinçyürek ve beraberindeki heyet ayrıca, İskele İlçesi sınırlarında yer alan piknik alanında da incelemeler yaptı.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek burada yaptığı açıklamada, ülke genelinde başta anayollar ve etrafları olmak üzere otlardan ve çevre kirliliğinden kaynaklanan sorunlar bulunduğunu söyledi.

Musaoğulları: Yeni su kuyusu açılacak…
İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da konuşmasında, çalışmalara katkı koyan firmalara teşekkür etti.
Musaoğulları, Bakan Dinçyürek'in İskele hudutları dahilinde vatandaşın kullanımına sunulacak yeni bir su kuyusu oluşturulması ve piknik alanının düzenlenmesi konusunda yaptığı katkının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. 

Sadıkoğlu: Firmalardan büyük destek aldık…
İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, bütün vatandaşlardan ve bölge halkından çevre konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarda bölgede faaliyet gösteren firmalardan da büyük destek aldıklarını söyledi.
Bölgede yaşanan en büyük sıkıntının su olduğunu belirten Sadıkoğlu, Çevre Bakanlığı’nın yeni bir su kuyusu açılması için girişim başlattığını ve bu çalışma sonrasında büyük bir rahatlama yaşanacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473