banner564

Salıya biter

Akıncı, federal yetkiler konusundaki müzakerenin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti

Salıya biter
banner598
Özlem GÜRAN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri kapsamında dün, yaklaşık 5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.
Akıncı Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde yaptığı açıklamada, verimli, sonuç alıcı ve detaylı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti ve federal yetkiler konusunu hemen hemen tamamlamaya yakın bir noktaya geldiklerini dile getirdi. Akıncı, müzakerecileri federal yetkiler konusu üzerinde çalışma yapmak üzere yetkilendirdiklerini ve bir sonraki toplantıda bu konuyu sonuçlandırabileceklerini düşündüklerini de belirtti.
Akıncı, daha önce 21 Haziran Salı günü mülkiyet konusunu konuşmanın kararlaştırıldığını ancak, dün federal yetkiler altındaki çalışma uzadığı için görüşmeleri gereken kurucu devletlerin uluslararası anlaşma yapma yetkileriyle ilgili bölüm ile kurucu devletler arasındaki koordinasyon ve işbirliği başlıklı konuların Salı gününe sarktığını belirtti.
Salı günü bunlarla ilgili çalışma yapacaklarını belirten Akıncı, müzakerecilerin de federal yetkiler konusunda vardıkları mutabakatların altını doldurmak ya da henüz tam olarak sonuçlandıramadıkları noktalarda ek bir çalışma yapacaklarını kaydetti. 

Anastasiadis: İlerleme yaşandı   
Öte yandan Rum haber kaynaklarına göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, liderlerin dünkü görüşmesinde ilerleme yaşandığını ve merkezi hükümet ile oluşturucu devletlerin yetkilerine ilişkin konularda sonuca varmak için ortada iyi bir zemin bulunduğunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474