banner564

Samimi değiller

Özersay, hem garantörlüğün kaldırılmasını isteyen, hem de silahlanan Rumlara tepki gösterdi:

Samimi değiller
banner598

 Dışişleri Bakanı ve Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “Bir yandan bölgede savunma maksadını aşan bir silahlanma içine gireceksiniz öte yandan da garantilerin modasının geçtiğini ileri süreceksiniz bu çok gerçekçi ve samimi bir yaklaşım olmaz” dedi.

Halkın Partisi (HP), bölge ziyaretleri çerçevesinde hafta sonu Mehmetçik’te vatandaşlarla buluştu. Mehmetçik’in sorunları başta olmak üzere vatandaşların sorunlarının dinlendiği sohbet toplantısının ardından Halkın Partisi Mehmetçik Temsilcilik Binası’nın açılışı yapıldı.
Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Mehmetçik de, Kıbrıs sorunu, garantiler, son zamanlardaki GKRY’nin silahlanması ve bölgedeki hidrokarbon rezervleri konusunda yaşanan diplomatik gelişmeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Rumların gerginlik adımları
 “GKRY’nin son zamanlarda silahlanma detaylardan da anlaşılacağı üzere bahse konu adımların savunma maksadını fazlasıyla aşan bir nitelik gösterdiğini belirten Özersay, bu adımların yanı sıra, Rum tarafının ABD’nin GKRY’ye uygulamakta olduğu silah ambargosunu kaldırmak yönünde bir takım girişimler yaptığını ve Washington ziyareti sırasında bunu önlemeye dönük diplomatik temaslar yaptığını ve ABD’nin silah ambargosunun kaldırılması durumunda GKRY’nin silahlanma faaliyetlerini daha da artıracağı ve iki taraf arasında gerginliği tırmandıracağının muhataplara anlatıldığını hatırlattı.
Özersay, “Rum tarafının bu eylemleri, hassas dengelerin bulunduğu adamız ve Doğu Akdeniz’deki güven ve huzur ortamını tehdit ederek güvensizlik ortamının yerleşmesine neden olacağı gibi, Ada’da işbirliğine dayalı bir ortaklık tesis edilmesi felsefesinin içeriğini de boşaltmak anlamına gelmektedir” dedi.

Halkımız müsterih olsun
Garantiler konusunda da halkımızın müsterih olmasını istiyorum diyen Özersay, geçen haftalarda Antalya’da TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede tüm bölgesel gelişmeleri konuştuklarını her konuda istişare içerisinde olunduklarını belirtti. Özersay, “TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos’un daha iki gün önce Antalya’da gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında yaşananlardan da görüldüğü üzere bu konudaki hassasiyetimizin altı çizildi.” Özersay, “bir yandan bölgede savunma maksadını aşan bir silahlanma içine gireceksiniz öte yandan da garantilerin modasının geçtiğini ileri süreceksiniz bu çok gerçekçi ve samimi bir yaklaşım olmaz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474