banner564

Sanal bet şüphesi

Başka birinin banka hesabını kullanarak 108 bin TL para çekmekle suçlanan Kemal Köse tutuklandı

Sanal bet şüphesi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Ziraat Bankası’nın Gazimağusa Şubesi’nde bir hesaba farklı zamanlarda yatırılan toplam 108 bin TL’nin izini süren Mali Şube Ekipleri, hesabın sahibi olan Erhan Gül ile Kemal Köse’yi gözaltına aldı. Zanlı Köse dün tutuklama talebiyle, Gül ise teminat için Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, Kemal Köse’nin, Erhan Gül’ün hesabını kullandığını, yurt dışından 10 farklı kişi tarafından yatırılan 108 bin TL parayı çektiği açıklandı. 
Olayı soruşturan Mali Şube’de görevli Polis Memuru Bilger Koral, zanlı Kemal Köse’nin, Erhan Gül’ü, banka hesabının kullanılması için ikna ettiğini ve hesaba farklı tarihlerde, 10 ayrı kişi tarafından 108 bin TL para aktarıldığını söyledi. 
Kemal Köse ile Erhan Gül’ün parayı çekmesinin ardından gözaltına alındığını aktaran Koral, zanlının gönüllü ifade vererek şu an aranmakta olan iki şahsın teşviki ile hesabı kullandırdığını söyledi. Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın sorusu üzerine Koral, sanal bet kapsamında zanlı hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Koral, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asfoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Erhan teminata bağlandı
Öte yandan hesabı kullanılan Erhan Gül’de, Köse’den ayrı olarak mahkeme huzuruna çıkarılarak, 50 TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesi ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile serbest bırakıldı. 


 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474