banner564

Santral alacak

Bakan Taçoy, elektrik fiyatlarında düşüş olması için gayretle çalıştıklarını söyledi

Santral alacak
banner598

 Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, elektrik fiyatlarında düşüş sağlamanın kendisinin ve hükümetin önemli hedefi olduğunu, bunun için elbirliği ve gayretle çalıştıklarını, 60 megawatt’lık santral için ihaleye çıkacağını söyledi.

Brüksel’de temaslarda bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, telefon bağlantısıyla katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulundu.
Taçoy, EL-SEN grevine ilişkin olarak, imzalanan protokolün açık olduğuna işaret ederek, “Benim 60 megawatt gücünde santral yapma sözüm var ve altına imza attım. Ben 60 megawatt’lık santral için ihaleye çıkacağım” dedi.
Sendikaya ve KIB-TEK çalışanlarına bunu defalarca söylediğini ifade eden Taçoy, meclis kürsüsü dahil yaptığı her konuşmada da bunu aktardığını hatırlattı.
Bakan Taçoy, altına imza attığı 60 megawatt’lık kurulu gücün alımının yapılacağını yineleyerek, “burada anlaşılmayan tek konu şudur: Sendika bunun illa ki 1 Aralık’a kadar ihaleye çıkmasını ve seçim yasaklarına girmemesini talep ediyor. Ama bu uluslararası bir ihale olacak ve uluslararası ihale de seçim yasaklarına mutlaka girecek. İhaleye girmeye niyeti olanlara zaman kazandırıp aklı selim bir ortam sağlamak açısından bu önemli ve gereklidir” dedi.

Bizim eylem yapmamız lazım
 “Eylem yapacak olan birisi varsa o da ben ve bugünkü hükümettir” diyen Taçoy, imzalanan protokolün dördüncü ve son maddesinde yer alan, elektrik fiyatlarının düşürülmesi için sendikanın yapmayı taahhüt ettiği hiçbir şeyi yerine getirmediğini vurguladı.
Taçoy, sendikanın getireceği önerileri görüp kamuoyu ile paylaşacağını belirterek, “Onların neler yapabileceğini görelim” dedi.
Her şeyin adabına göre ve son derece şeffaf bir şekilde olacağı vurgusu yapan Taçoy, gerekirse polisiye tedbirlere de başvuracaklarını kaydetti.
KIB-TEK’te yatırımın şart olduğunu ancak ilk yapılması gerekenin aritmetiksel dengeyi sağlamak olduğunu dile getiren Taçoy, 2020’nin yatırım yılı olacağının herkesçe bilindiğini ifade etti.
EL-SEN’in eyleminin haksızlığını vatandaşların da iyi bildiğini ve bu nedenle de tepki gösterdiğini belirten Taçoy, yaşanan gelişmeleri tüm şeffaflığıyla halkla paylaşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473