banner564

Saray’da sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı’nın kapısında karşıladı.

 Saray’da sıcak karşılama
banner598
Basın mensuplarına birlikte görüntü verdikten sonra bir süre baş başa görüşen Akıncı ve Davutoğlu, daha sonra ardından çalışma yemeğine geçti.

Akıncı: Gerginlik yerine işbirliği
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile KKTC’de bulunan Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanlığı avlusunda yer alan basın toplantısına, yerli basın yanında Türkiye ve Rum basını da yoğun ilgi gösterdi. Akıncı Davutoğlu görüşmesi süresince yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında, 11 yıl aradan sonra Türkiye ile Avrupa Birliği görüşmelerinin yeniden başlamasının Kıbrıslı Türkleri de yakından ilgilendirdiğini belirterek, Kıbrıs müzakereleri sürerken Türkiye’nin de AB ilişkilerinin geliştiğini görmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.
Davutoğlu'na ziyaret için teşekkür eden Akıncı, şahsında 64. Hükümete başarılar diledi, istikrarlı başarılı bir dönem geçirmelerini temenni etti.
Akıncı, “Kıbrıs’ta bir çözüm Türkiye’nin AB ilişkilerini daha da geliştirecektir. Kıbrıs’ta bir çözüm, doğu Akdeniz’de enerji kaynaklı olası gerginlikleri bertaraf edecek ve enerji koridorunun TC üstünden de geçerek AB’a yönelmesiyle, Kıbrıs’ta gerginlik yerine yeni bir işbirliği ruhunun doğacağını ve Doğu Akdeniz’de de istikrara katkı yapacağını düşünüyorum” dedi.

Davutoğlu: KKTC’nin her zaman yanındayız
TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu da, görüşmelerin ortak bir anlayış ve perspektifle gerçekleştiğini belirterek, TC’nin ülke ve millet olarak Kıbrıslı Türkler ve onların hür iradesiyle kurulan KKTC’nin her zaman yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.
Davutoğlu, “KKTC’nin sağlam demokrasisi, ekonomisi ve çok sağlam kültürel altyapısı ile güçlü bir şekilde ayakta durması hepimizin en önemli hedefidir.İyi ve kötü her şartta, ne olursa olsun KKTC’nin yanındayız” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, su konusunda ise, “Yönetim modeli suyun gelmesi kadar önemli. En iyi model etrafında çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Başbakanı Davutoğlu, su projesinde, suyun en verimli şekilde halka hizmet edebilmesi için suyun yönetiminin önemine de vurgu yaparak, bu suyun en doğru şekilde kullanılması için en doğru yönetimi birlikte bulacaklarını söyledi, ayrıca ek bir yatırımla ülkedeki bütün altyapıların yenileneceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473