banner564

Şartlar iyileştirilmeli

Mine Gürses, ayda 3 bin 300 ton su tüketimi olan Merit Lefkoşa Otel’in belediyenin yüksek fiyat politikası yüzünden şebeke suyundan yararlanamadığını söyledi

Şartlar iyileştirilmeli
banner598
Merit Lefkoşa Otel Genel Müdürü Mine Gürses, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yüksek fiyat politikası nedeniyle şebeke suyu kullanamadıklarını, tankerlerle arıtılmış su aldıklarını söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Gürses, Merit Lefkoşa Otel’in ayda 3 bin 300 ton su tüketimi olduğunu belirterek, LTB’nin başkentteki turistik tesislere uygun bir fiyat belirlemesi durumunda ciddi bir gelir sağlayacağına dikkat çekti.
Konu hakkında geçtiğimiz Aralık ayında LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Gürses, “Başkan Harmancı bize;  Merit Lefkoşa Hotel gibi bir kaç kuruluş daha olduğunu, Belediye Meclisini Şubat ayında toplayarak, 7 TL olan fiyatın iyileştirileceğini belirtmişti, ancak Şubat ayının sonuna gelmemize rağmen herhangi bir gelişme yok” dedi.
“Fiyatlar iyileştirilse, tankerle su almak yerine şebeke suyu kullanmaya başlayacağız ve belediyenin kasasına daha çok gelir akacak” diyen Mine Gürses, LTB Başkanı Harmancı’ya bu konudaki kararını açıklaması için çağrıda bulundu.

2016’da 39 bin 519 ton su tüketildi
Mine Gürses yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2008 yılında kapılarını KKTC turizminin ve Başkent Lefkoşa’nın ve Lefkoşalıların hizmetine açan Merit Lefkoşa Hotel’de, Lefkoşa’daki su kesintilerinden ve suyun kalitesinin düşük olması nedeniyle, oteldeki çok hassas makine ve teçhizatın korunması amacıyla tankerle arıtılmış su kullanıyoruz.
Türkiye’den gelen suyun Lefkoşa’ya verileceği ve kalitesinin çok iyi olduğu haberi bizi çok mutlu etmişti.  
Ne yazık ki Lefkoşa Türk Belediyesi’nin belirlediği fiyatları görünce bu mutluluğumuz uzun sürmedi.
Çünkü Lefkoşa Belediyesi, 100 tonun üzerindeki su kullanımları için ton başına 7 TL olarak belirledi. 
Merit Lefkoşa Hotel ayda ortalama 3 bin 300 ton su tüketmektedir. 
2016 yılında toplam 39 bin 519 ton su tüketmişiz.

Arıtılmış su fiyatı daha uygun 
Doğal olarak, tüketimimiz bu kadar yüksek iken, tonu 7 TL’den su almamıza imkan yoktur. Hala daha uygun fiyatta olan tankerle arıtılmış su alımına devam etmekteyiz. 
Ayrıca Mart 2016 dan itibaren Belediye kanalizasyon ücreti almaya başladı. Buna da yıl sonuna kadar 49.000 TL ödedik.

Su parası belediyenin kasasına girsin…
Lefkoşa’da bizim kadar su tüketen kuruluşların sayısı belki de bir elin parmaklarını geçmez.
Aralık ayında,  Lefkoşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Harmancı’yı ziyaret ederek,  su tüketimi bu derece yüksek olan otelimize  daha makul bir fiyat uygulanmasını talep etmiştik.
Sayın Harmancı da bize;  Merit Lefkoşa Hotel gibi bir kaç kuruluş daha olduğunu, Belediye Meclisini Şubat ayında toplayarak, 7 TL olan fiyatın iyileştirileceğini belirtmişti.
Şubat ayının sonuna geldiğimiz halde, fiyatlarda hala bir değişiklik yok. 
Halbuki, fiyatlar iyileştirilse, tankerle su almak yerine şebeke suyu almaya başlayacağız ve Belediyenin kasasına daha çok gelir akacak.
Buradan Belediye Başkanımıza tekrar seslenmek isterim.
Lütfen, KKTC turizminin ve Başkent Lefkoşa’nın çalışkan bir neferi olan otellere uygulanacak su ücreti, bir an evvel makul bir rakama indirilsin. İndirilsin ki bizler de şebeke suyunu kullanabilelim. Belediyemiz de daha çok kazansın.”

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474