banner564

Satışlar iyi

Gazimağusa Belediyesi tarafından kurulan Perşembe Pazarı’nda tezgah açan esnaf ilgiden memnun

Satışlar iyi
banner598
 

Gazimağusa Belediyesi tarafından her hafta terminalde kurulan Perşembe Pazarı esnafı satışlardan gayet memnun olduklarını söylüyor. Diyalog muhabirine konuşan Pazar esnafı, yılbaşından önce kendilerinden kaynaklanmayan yüksek fiyatlarla müşteriye mal satmak zorunda kaldıklarını ama rakamların şu anda normale döndüğünü söylüyor. Özellikle orta sınıf vatandaşın, sebze ve meyvenin marketlerdeki yüksek fiyatı yüzünden son dönemde pazara yöneldiğini savunan Pazar esnafı, “Eskiden işçi ve öğrenci alışveriş yapardı pazardan, halbuki şimdi çok sayıda yerli vatandaş da bizden meyve ve sebze alıyor. Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle herkes artık hesabına gelen yere yöneliyor. Bu da belediyeler tarafından kurulan halk pazarını cazip hale gitiriyor” dedi. 

Pazarda sebze meyve fiyatları

Diyalog muhabirinin Perşembe Pazarı’ndaki tezgahlarda yaptığı araştırmaya göre, bazı sebze ve meyvelerin satış fiyatlar ise şu şekilde: Yerli hurma: 3,5 TL, Nar: 4 TL, Elma: 2,5 TL, Yeşillikler: 1 TL, Muz: 2.5 TL, Armut: 3.5 TL, Domates: 2.5 TL, Biber: 5 TL, Sarma: 2.5 TL, Prasa: 1.5 TL, Turp: 1 TL, Kereviz: 2.5 TL, Brokoli: 3.5 TL, Lahana: 2.5 TL, Salatalık: 2.5 TL, Patlıcan: 6 TL, Soğan: 1 TL, Havuç: 2 TL, Kolakas: 4 TL,Mandalina-Portakal:  1.5 TL, Ayva: 4 TL

 

Esnaf ne dedi

İsmail Altındağ: Satışlarım çok şükür iyi. Ben sadece burada değil diğer belediye pazarlarında da satış yapıyorum ve geçimimi rahatlıkla sağlıyorum. Fiyatlar bence biraz yüksek ancak bu da bana göre normal. Yer kirası, vergi ve poşet gibi bazı giderlerimiz var, bizi bu fiyatlar kurtarıyor.

Hasan Erginer: Satışlar eskiye nazaran az, ancak yine de idare ediyoruz, Ben sadece Perşembe pazarında satış yapıyorum, başka pazarlarda satış yapmıyorum ama çok şükür geçimimi sağlıyorum. Pazarda satılan ürünlerin fiyatı marketlere çok normal ve uygun.  

Ahmet Şel:  Satışlarım bereket versin gayet iyi gidiyor, Müşteriye göre fiyatlarımız biraz pahalı ancak bizim de kendimize göre giderlerimiz oluyor. örneğin, sera da yetiştirdiğimiz sebze ve meyveler için soba yakıyoruz, bu soba mazot ile çalışıyor, mazotta oldukça pahalı, daha başka giderlerimizde var, kısaca bu fiyattan daha aşağı fiyatlar bizi zarara sokar.

Fatma Beyzadeoğlu: Satışlar eskiye nazaran daha az, vatandaşta para kalmadı. Vatadaşlarımız fiyatları yüksek buluyor ancak, bizi de bu fiyatlar kurtarıyor, daha düşük fiyata satış yapamayız. Bahçemizdeki makineler mazot ile çalışmaktadır, mazot ise oldukça pahalı.

Mehmet Uzunkaya: Satışlar gayet güzel ama vatandaşın artık alış veriş yapacak gücü kalmadı.  Tüm belediye pazarlarında satış yapıyoruz, bizim işimiz bu. fiyatlar bana göre uçuk değil. Yılbaşından önce biraz uçuktu ancak şimdi normale döndü.

Serkan Derin: Satışlar kötü, beklentimizin altında, fiyatlar tüketici için iyi ancak üreten ve pazarlayan için kötü. Ancak müşteriler fiyatlardan şikayet ediyor, neredeyse maliyetin altında fiyat istiyorlar, o da bizi kurtarmıyor.

Abdurrahman Nergiz: Satışlarım gayet iyi. Sadece Perşembe pazarında haftanın 1 günü satış yapmama rağmen, ailemin geçimini rahatlıkla sağlıyorum. Fiyatlarımdan müşterilerimde memnun.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473