banner564

Atalay: Bol dua edin

Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili bugün idrak edilecek, yarın okullar, devlet daireleri ile kamu kurum ve kuruluşları tatil olacak

Atalay: Bol dua edin
banner598
 

Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili, bugün idrak edilecek.

Kandil nedeniyle, Pazartesi günü, okullar, devlet daireleri ile kamu kurum ve kuruluşları tatil olacak.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay yayınladığı mesajda,       12 Ocak 2014 Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece, Peygamberimiz Muhammed Mustafa’nın (sav) dünyayı şereflendirmesini simgeleyen Mevlid kandilini idrak edeceğiz” dedi.

“Bütün İslam âleminde olduğu gibi Milletimiz de  Hz. Muhammed’in (sav) getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu ahlâkı örnek almak için özel bir gayret göstermiştir.  Milletimiz Peygamberimizin öğütlediği gibi komşuluk ve akrabalık bağlarını muhafaza etmeyi,  muhtaç ve kimsesizlere yardım etmeyi,  insani bütün erdemlere sahip çıkmayı, doğruluğu toplumsal hayatında asırlarca yaşayarak göstermiştir” diyen Atalay, bugün saat 17.40’ta Lefkoşa’daki Hz. Ebu Bekir Camii’nde Mevlid Kandili Programı düzenleneceğini tüm halkın katılımını beklediklerini belirtti. Atalay, bu özel gecede bol bol dua edilmesini, bireysel, toplumsal ve evrensel çapta hasara uğramış bağların, Peygamberimizin öğretileri ışığında yeniden gözden geçirilmesini istedi.

 

“Bugünü fırsat olarak görmeliyiz”

Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“12 Ocak 2014 Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece kutlayacağımız Kandil gecesini; Hz. Muhammed’i (sav) örnek almak, onun temiz yaşantısını çeşitli yönleriyle anlamaya çalışmak, öğütlediği ilkelerin insanlığın barış ve huzuru için anlam ve önemini idrak etmek, güzel ahlakını yaşantımıza aksettirmede eksiklerimizi gidermek için fırsat olarak görmeliyiz. Rasulullah’ın doğduğu bu geceyi vesile bilerek bireysel, toplumsal ve evrensel çapta hasara uğramış bağların, Peygamberimizin öğretileri ışığında yeniden gözden geçirilmesi, tamir edilmesi her insanın özlemini çektiği barış ve kardeşlik ikliminin yeniden oluşturulması niyeti ve çabası içerisine girmeliyiz.

Bu duygu ve temennilerle, Mevlid kandilinin bütün insanlığa huzur getirmesini, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’i ve Kur'an'ı yakından tanımamıza vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474