banner564

Polise bravo

Diyalog’un ‘Wanted’ başlıklı manşet haberinden bir gün sonra İngiltere’de kara para aklama ve 10 milyon Sterlin vergi kaçırma suçlarından aranan Kıbrıs Rum asıllı Mihalis Vuduris, Girne’de ele geçirildi

Polise bravo
banner598
 

İskoçya’da krallar gibi yaşam sürerken, vergi ve kara para suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Kıbrıs Rum asıllı Mihalis Vuduris’in sahte kimlik ile Kuzey Kıbrıs’a kaçtığı ve Kasım 2012’den beri Girne’de yaşadığı doğrulandı. Diyalog’un 9 Ocak günü ‘Wanted’ başlıklı tam sayfa manşet haberinden bir gün sonra KKTC polisi Vuduris’i bularak, dün mehkemeye çıkardı ve hakkında 3 günlük tutuklama emri alındı.

   Aslen Kıbrıslı olan İngiliz vatandaşı Vuduris’in (Vodoiri)  sahte pasaportla 2012 yılının Kasım ayında Metehan Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptığı açıklandı. Yaklaşık 14 aydan beri Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Vuduri’nin 10 Ocak tarihinde yakalandığı belirtildi. Zanlı Vudiri’nin, sahte belgeyi yurt dışından 3 bin sterline aldığı bildirildi.

   Paul adına düzenlenen sahte belge ile ülkeye giriş yapan zanlı, polise verdiği ifadede, KKTC’ye giriş yaptıktan sonra sahte belgeyi imha ettiğini söyledi

   İngiltere’de vergi kaçakçılığı, kara para aklama suçlarından aranan, KKTC’de ise “Başkasının kimliğine bürünme, sahte davranışla kayıt temini, KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak suçlarından” gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

 

Mali Polis devrede

   Zanlı hakkındaki soruşturma Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından yürütülürken, dünkü duruşmada olguları aktaran mali polis, zanlının 2012 yılı Kasım ayında Lefkoşa’da Metehan Sınır Kapısı’ndan başkasının kimliğine bürünüp, kanunsuz yollardan KKTC’ye giriş yaptığını söyledi.    

   Polis, zanlının 10 Ocak tarihinde tespit edildiğini açıkladı. Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten polis, yurt dışında 3 bin sterline Andy Wiston isimli kişiden sahte pasaport satın aldığını itiraf ettiğini kaydetti.

 

Sahte belgeyi yaktı

  Polis, zanlının ülkeye giriş yapmak maksadı ile Paul adına düzenlenen sahte pasaportu muhaceret memurunu aldatmak için verdiğini ve KKTC’ye giriş yapıp vize temin ettiğini açıkladı. Zanlının Kuzey Kıbrıs’a giriş için kullandığı sahte pasaportu yaktığı iddiasında bulunduğunu belirten polis, Paul adına düzenlenmiş ancak soyadı ve seri numarası tespit edilemeyen pasaportun yakılıp yakılmadığını araştıracaklarını ifade etti.

 

Gününde mahkemeye gitmedi

   Polis, gözaltına alınan İngiliz vatandaşı zanlı hakkında yapılan soruşturmada ortaya çıkan sonucu aktardı. Polis, İngiliz makamları ile yazışmalar yaptıklarını, zanlının İngiltere’de vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçundan dolayı mahkeme tarafından yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ve mahkemenin zanlının tüm kimlik belgelerine el koyduğunu söyledi.

   Polis, zanlının 30 Kasım 2012 tarihinde yargı için mahkemeye gitmesi gerektiği halde gitmediğini, bu nedenle İngiliz polisi tarafından aranan kişi ilan edildiğini açıkladı. Polis, ayrıca zanlının 18 Ağustos 2010 tarihinde yasal bir şekilde günü birlik olarak Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş çıkış yaptığını tespit ettiklerini belirtti.

 

Kayıp evrak aranıyor

   Gözaltına alınan zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının sahte pasaportu imha ettiğine dair verdiği ifadeyi araştırdıklarını, kayıp evrak veya evraklar olabileceğini kaydeden polis, ayrıca zanlıya KKTC’de yardım eden şahısların olduğu yönünde inanç belirtti.

   Polis, hakkında ciddi bir soruşturma yürütülen zanlının ilk etapta üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Ailesi merak ediliyor

   KKTC polisinin, Diyalog’un tam sayfa manşet haberinden bir gün sonra Mihalis Vuduris’i ele geçirmesi ‘büyük bir başarı’ olarak nitelendirildi. Ayrıca polisin bu başarısı, özellikle Kıbrıs Rum liderliğinin KKTC’ye yönelik ‘Kaçakların Merkezi’, ‘Kara Para Cenneti’ iddialarını çürütmüş oldu.

  Rum asıllı, 45 yaşındaki Mihalis Vuduris’in tutuklanması sonrasında, kendisiyle birlikte olduğu iddia edilen eşi Hristalla (47), 2 kızı ve kayınpederi Nicos Savva’nın (76) durumları merak konusu oldu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474