banner564

Şavaşan’dan bilgi aldılar

Kıbrıs Türk Diş Hekimleri Birliği’nden YDÜ Hayvan Hastanesi’ne ziyaret

Şavaşan’dan bilgi aldılar
banner598
Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Hüseyin Bıçaklı ve yönetim kurulu üyeleri YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası yetkilileri YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ile veteriner hekimlerden hayvan hastanesinin teknik ve fiziki alt yapısı, kabiliyetleri hakkında detaylı bilgi aldılar.
Ahmet Savaşan’ın, toplum sağlığının hayvanları dışlayarak olamayacağını, insan ve hayvan sağlığının bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini söylediği belirtilen açıklamada YDÜ’nün 5 fakültesini sağlığa ayırdığına dikkat çekildi. 
Veteriner Hekim Dr. Serkan Sayıner ise konuklara laboratuarlarda kedi, köpek, at, sığır, koyun gibi tüm hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri bütün analizlerin yanı sıra komplike vakaların analizlerini de yapabilecek donanıma sahip olduklarını anlattı.
Hastanede özellikle enfeksiyon hastalıklarıyla yakından ilgilenildiğini anlatan Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ise, ülkede leishmania hastalığına sıkça rastlanıldığını ve bu konuya da özel bir önem gösterdiklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473