banner564

Saygı istiyoruz

ELAM’ın bayrak yakma olayı; sağcısıyla solcusuyla Kıbrıs Türk halkını kenetledi

Saygı istiyoruz
banner598

 Cumhuriyet Meclisi tarafından terör örgütleri listesine alınan ELAM’ın, 15 Kasım günü Ledra Palace barikatında eylem yaparak KKTC bayrağını yakması, Kıbrıs Türk halkının sert tepkisine yol açtı. Sağ ve sol partilere mensup çok sayıda önemli isim, ELAM’ın faşist eylemini kınayarak, Rum hükümetinin önlem almasını istedi.

Terör örgütü ELAM ise dün yaptığı açıklamada, özellikle Dışişleri Bakanı Kusret Özersay’ı hedef alan çirkin ifadeler kullandı. Özersay’ın, bayrak yakma eylemi nedeniyle Birleşmiş Milletler’den kimlik tespiti istediğine dikkat çeken ELAM “işgalcilerin hedefi olduk” dedi.

Tepkiler çığ gibi büyüyor
Bayrak yakma olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sağcısıyla solcusuyla Kıbrıs Türk halkını kenetleyen bayrak yakma olayı her kesimin öfkesine neden olurken,  Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı yazılı açıklamada, “Güney Kıbrıs'ta ırkçı, faşist Elam gurubu tarafından Milli sembolümüz ve değerimiz olan bayrağımıza yapılan bu çirkin eylemi şiddetle kınıyorum” dedi.  Kıbrıs Türk toplumunun fertleri olarak milli değerlere yapılan bu hareketi kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Pilli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Cumhuriyetimizin 36. yıl dönümüne gölge düşürmek isteyenler bilsinler ki, böylesi tahriklere asla geçit vermeyeceğiz. Bu eylemin tekrarının olmaması adına en kısa sürede gerekli girişimlerin yapılarak gerekli cezaların verilmesinin takipçisi olacağız.”

Çavuşoğlu: Derinden yaraladık
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Rum Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu ve gençleri bayrak yakan bir zihniyete sahip olacak şekilde yetiştirmemelerini istedi.
Çavuşoğlu, KKTC bayrağının yakılması olayına karışanları ve buna müsaade edenleri de kınadı.
Çavuşoğlu yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türkü’nün en kutsal değerlerinden biri olan KKTC bayrağının yakılmasının halkı ve kendilerini derinden yaraladığını kaydetti ve “Bu vahim olaya karışanları ve müsaade edenleri kınıyorum. Yaşananlar, gelinen durumun yeniden değerlendirilmesi için elzemdir” dedi.

Mücahitler öfkeli
TMT Mücahitler Derneği, Gençlik Kolu Genel Koordinatörü Veli Koreli, kısa bir süre önce ayin bahanesinin ardına saklanıp Akdoğan’da bir ilkokul binasından bayrak çalan,  şimdi bayrağı yakan faşist gurubu ve onları yönlendirenleri şiddetle kınadıklarını belirtti. 
Koreli yaptığı yazılı açıklamada, Rum idarecilerini adet haline getirilen bu tutum ve davranışlara teşvik ve destek olmaktan vazgeçmeleri çağrısında bulundu. 

ELAM maşa
Emekli Dernekleri Koordinasyon Konseyi da Rum tarafında KKTC bayrağının yakılmasını kınadı.
Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bizce bilinen ancak bazı kesimler tarafından kabul edilmeyen Rum fanatizmi doruk noktasındadır” denildi.
Rumların yeni oyunlar peşinde olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
“Her zaman birlikte hareket eden Rumlar bu kez de ELAM’ı maşa olarak kullanarak gözlerimizin içine baka baka Bayrağımızı yaktılar. Toplum olarak siyasi iradenin gerekli tepkiyi koymasını bekliyoruz.”

KKTC bayrağı için  ‘paçavra’ benzetmesi
KKTC bayrağını yakarak, Kıbrıs Türk halkının öfkesine neden olan ELAM geri adım atmak yerine dün tansiyonu yükselten bir açıklama yaptı.
ELAM’ın resmi sitesinden yayınlanan ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay’ı hedef alan açıklamada şunlar belirtildi: 
“İşgal makamlarından ve özellikle de Kudret Özersay’dan hareketimizi şereflendiren bir ifade daha geldi. Özersay, sahte devleti kınama yürüyüşünde işgal paçavrasını yaktıkları için ELAM üyelerine karşı gerekli önlemlerin alınmasını istiyor ayrıca konu hakkında Birleşmiş Milletler ile istişarelerde bulunmak istiyor.
ELAM bir kez daha işgal makamlarının hedefinde bulunuyor ve bu adada Türkiye ile buradaki kuklalarının yegane sorununu teşkil ettiğini ortaya koyuyor.
Yıllardır hükümetlerin ve siyasi partilerin başaramadıkları şeyi ELAM bu ülkenin siyasi sahnesindeki birkaç yıllık varlığıyla başarmıştır.
İşgalcilerin yegane sorunu olmamız bizim için şereftir. Bu topraklarda hala işgalcilere karşı duran ve onlara boyun eğmeyen Helenler olduğu hususundaki net mesajı Özersay’a gönderiyoruz.
ELAM’lıların işgalcinin herhangi bir simgesine saygı duymayacağını akıllarında iyice tutsunlar.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473