banner564

Sayı değil kalite önemli

CTP lideri Erhürman, KKTC’de otuz civarında üniversitenin olduğunu belirterek endişelerini seslendirdi:

Sayı değil kalite önemli
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, üniversitelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde DAÜ’yü ziyaret etti. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre ziyarette Erhürman’a, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın ve partinin Gazimağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy, Teberrüken Uluçay ve Erkut Şahali eşlik etti. Ziyarette, KKTC’de genelde üniversitelerin, özelde DAÜ’nün yaşadığı sorunlar ve bu sorunların giderilmesine ilişkin yöntemler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyarette yaptığı konuşmada yükseköğretimde kalite sorunu üzerinde duran Erhürman, bugün halihazırda açılmış ve izinlendirilmiş bulunanlarla birlikte KKTC’de otuz civarında üniversitenin söz konusu olduğunu, bu durumun bu alanın nitelik üzerinden değil nicelik üzerinden değerlendirildiğinin en açık göstergesini teşkil ettiğini söyledi. 
Erhürman, YÖK’ün kalitenin artırılması yönünde attığı adımların ülkeye Türkiye’den gelen öğrenci sayısını azalttığı yönünde açıklamalar yapılmasının dahi durumun vahametini göstermek açısından yeterli olduğunu söyledi.

Kalite konusunda adım atılmalı…
Erhürman şunları aktardı, “Herkes bilmeli ve kabul etmelidir ki bu ülkede üniversitelerin cazibesi ancak kaliteyle sağlanabilir. Her şeyden önce bu kabul edilmeli ve buna uygun bir yükseköğretim politikası hayata geçirilmelidir. Bu politika çerçevesinde üniversiteler özerk ve uzman yapılarca denetime tabi tutulmalıdır. Kalite konusunda DAÜ’nün attığı adımlar bizi sevindirmektedir. Son olarak Mühendislik Fakültesi’nin yedi bölümünün Türkiye’de sadece ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, İTÜ ve Hacettepe’nin sahip olduğu ABET akreditasyonuna sahip olduğunu öğrenmek mutluluk vericidir. Üniversitelerimizin bu tip konularda kaydettiği ilerlemelerin daha etkili bir biçimde, içeride ve dışarıda duyurulması gerekir. Hedefimiz, genelde üniversitelerimizde, özelde DAÜ’de kaliteye dayalı bir yükseköğretim politikasının oluşturulması ve DAÜ’de bir devlet üniversitesi olmanın gereklerinin yerine getirilmesidir. Kıbrıs Türk halkı bu alanı doğru biçimde düzenleyebilecek deneyime, kapasiteye ve öğretim üyesi potansiyeline sahiptir”. 

Erhürman, Kalkanlı’da sorunları dinledi
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bölgelerde başlattığı halk toplantılarına dün akşam Kalkanlı’da devam etti.
CTP Genel Başkan Tufan Erhürman köy kahvehanesinde gerçekleşen toplantıda yurttaşlarla bir araya gelerek, gelişmeleri değerlendirdi. Erhürman gelen soruları da yanıtlayarak partinin yeni dönem politikalarını aktardı. CTP Genel Sekreter Erdoğan Sorakın’ın da yer aldığı toplantıya MYK üyeleri ile bölge milletvekilleri ve yöneticileri de katıldı. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre, “Ülkemiz son 16 aydır tarihinin en kötü yönetimi ile karşı karşıya” ifadesini kullanan Erhürman, UBP-DP hükümetinin ülkeyi ileriye taşıma, halka huzur ve güven verme, ülkede demokrasi ve insan hakları ile adaleti hakim kılma gibi bir anlayışının olmadığını söyledi.
Her gün alınan kararlar ve yapılan uygulamalarla yeni skandallara imza atıldığını savunan Erhürman, adaletsiz ve yasa dışı tavırları kendine alışkanlık edinen hükümet üyelerinin aldıkları kararların mahkemelerce durdurulduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474