banner564

Sayıları azaltılmalı

Kapısına kilit vuran Yeni Erenköy’ün ardından 17 belediyenin daha aynı kaderi paylaşabileceği belirtiliyor

Sayıları azaltılmalı
banner598
Çiğdem AYDIN 
Kuzey Kıbrıs’ta 6 ilçe, 28 belediye bulunuyor. Birçok belediye borç yükü altında eziliyor, birçoğu da personelinin maaşını ödeyemiyor. Kısa süre önce Yeni Erenköy Belediye’si iflas bayrağı çekti.
Türkiye ile imzalanan 2016-2018 yıllarını kapsayan ekonomik protokole göre belediye sayısının düşürülmesi gerekirken, bu yönde bir adım atılmadı. 
Belediyeler son günlerin tartışma konusu olurken vatandaşlar da 28 belediyenin ülkeye göre çok olduğunu söyledi. 
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “6 ilçe, 28 belediye var. Bu ülke için belediye sayısı oldukça fazladır. Ayrıca çoğu batmış durumdadır. Böyle olacağına ya sayıları azaltılmalı ya da küçük belediyeler büyük belediyelere bağlanmalıdır” görüşünü ortaya koydu.

Vatandaş ne dedi: 

Mesut Ayar: Bu ülkeye bu sayı çok
Bizim ülkemize ve nüfusumuza göre 28 belediye çoktur. Ülkemizde 6 ilçe varken 28 belediyenin olması gülünçtür. Bazı belediyelerde bir köyün nüfusu kadar belediye çalışanı vardır. Yazıktır günahtır….Çalışanı mağdur, vatandaşı mağdur olunca belediyecilik mi oluyor bu…Bunun böyle olmadığını hepimiz görüyoruz… O zaman ufak tefek iç içe girmiş olan köy belediyelerini bir merkeze bağlamak, personelini ona göre düzenlemek ve araç filosunu genişletmek gerekiyor.

Mehmet Yusufoğlu: Küçükler büyüklere bağlanmalı
Bana göre 28 belediye çok. Ne kadar çok belediye varsa o kadar çok fuzuli harcamalar oluyor, masraflar çıkıyor. Kaç belediye olması gerektiğini bilemem ama 28 olmaması gerektiğini biliyorum. Bekli 10 veya 12 olabilir. Batmış, ekonomik durumu kötü olan birçok belediye vardır. Bu belediyeler büyük belediyelere bağlanmalıdır. 

Ali İnkaya: Sayı düşürülsün
Bu ülkeye 28 belediye çok. Bu sayı düşürülsün kaç yaparlarsa yapsınlar. Zaten birçok küçük belediye batmış durumdadır. Zaten sayısal olarak gereksizdir. Kalkındırılan belediyeler kurtarılsın, gerisi kapatılsın. Başka çaresi yoktur.

Şener Mannaş: 6 ilçe 28 belediye var
Ülkemizde 6 ilçe 28 belediye var. Bu komik bir orandır. Bana göre, bu sayı 16’ya düşürülmeli. Zaten 28 belediye ne kadar hizmet verebilmektedir ki. Vergi toplanıyor ama yeterli hizmet verilmiyor. Halk memnun mu onu tartışmak lazım… Neden 28 belediye var onu da düşünmek lazım… Borçlu olan belediyeler borçlarını kapatmalı ve ödeme planına göre zaman ayrılıp kapatılmalıdırlar.

Selma İbrahim Barlas: Sayı değil hizmet önemli
Benim için fark etmez ama memlekette o kadar çoğalıyoruz ki artık nüfus olarak 28 olmasa da bir 20 belediye lazımdır galiba. Bazı belediyelerin borçlu olduğunu duyuyorum. Çalışanların maaşlarını alamadığını duyuyorum. Üzülüyorum. Böyle olacağına sayı azaltılmalı. Ama olacaksa da güzel hizmet versin; ağaçları budasın, çöpü toplasın, sokağı temizlesin… Vergimizi verelim ama güzel hizmet alalım. Belediyecilik nasıl yapılacaksa hakkı ile yapılsın. Sayıları ister 20 olsun, ister 40 olsun hizmet vermezse, halkı mutlu etmezse, personelini ödemezse neyleyim ben öyle belediyeyi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473