banner564

Seçim startı verildi

TDP’nin 6’ncı Olağan Kurultayı 17 Aralık’ta yapılacak

Seçim startı verildi
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı.

Gündemdeki konuların yanı sıra parti çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda TDP 6. Olağan Kurultayı ve İlçe Kongrelerinin tarihleri de kararlaştırıldı.
Alınan karara göre, Kasım ayı içerisinde 6 ilçe ve gençlik örgütü kurultayları, Aralık ayı başında parti programı ile ilgili çalıştay ve 17 Aralık Pazar günü olağan kurultay yapılacak.
Özyiğit, Parti Meclisi'nin kararı doğrultusunda 6. Olağan Kurultay’ın 17 Aralık'ta yapılacağını belirterek, bu kararla birlikte bir anlamda önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan seçim startını da vermiş olacaklarını kaydetti.
İlçe Kongreleri ve kurultay çalışmaları ile ilgili Merkez Yönetim Kurulu'nun yetkili olduğunu belirten Özyiğit, Aralık ayı başında yapılacak çalıştayla ilgili sekretaryanın görevlendirildiğini kaydetti.
Son dönemde yapılan tüm kamuoyu yoklamalarının, TDP'nin önümüzdeki dönemde kilit parti olacağını çok net ortaya koyduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Yenilenen programımızla, projelerimizle ve temiz, dürüst ve nitelikli kadrolarımızla toplumun önüne çıkacağız. Toplumumuzla birlikte bu yolu yürüyerek ülkede özlenen, beklenen değişimi mutlaka sağlayacağız” dedi.

Kadına karşı şiddete dikkat çekildi
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi (TDP TOCEK), Kuzey Kıbrıs'ta kadın cinayetlerinin giderek arttığını, son 10 yılda 17 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınlar şiddete maruz kalıyor, öldürülüyor. Önlem alması gereken yetkililer ise maalesef seyrediyor" açıklamasında bulundu.
Olayın ciddiyetini kavramayarak gerekli önlemleri almayan, ilgili yasaları geçirmeyen ve kadın sığınma evlerini yaşama koymayan devletin kadın cinayetlerinde rolünün çok büyük olduğu savunulan açıklamada, hükümetin kadın sığınma evlerini açmamasının hiçbir mazereti olamayacağı ifade edildi.
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından açılan Sığınma Evi'nin şiddet gören kadınlarla dolu olduğu, yeni başvuruların da sürdüğü belirtilen açıklamada, toplumun her ferdinin can güvenliğini korumanın, haklarını gözetmenin ve Anayasal haklarını güvence altına almanın devletin her kurumunun asli görevi olduğu hatırlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474