banner564

Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki sorun aşıldı

Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki bir grup öğrencinin velisi, atılan adımlardan dolayı Bakan Dürüst’e teşekkür etti

Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki sorun aşıldı
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir grup eğitmenle okul müdürü arasında sorun yaşanan Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki bir grup öğrencinin velilerini kabul etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, veliler, sorunun giderilmesi için atılan adımlardan dolayı teşekkür etti.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, okuldaki derslerin kesintisiz devam etmesinin önemini vurgulayarak, amaçlarının okullarda huzur ve güveni hakim kılmak olduğunu belirtti.
Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda geçmiş yıllarda olduğu gibi yine örnek öğrenciler yetiştirileceğine olan inancını dile getiren Dürüst, sorunları aşmanın görevi olduğunu ancak sorunları diyalogla çözmenin tercihleri olduğunu ifade etti.

Elcil: Sorun çözümlenmedi
Öte yandan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sorunun çözümlenmediğini; temel sorunların yerinde durduğunu savunarak “Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün öğretmenleri ve sendikayı itibarsızlaştırmaya dönük söylem ve tehditlere sarıldığını” iddia etti.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, KTÖS’ün “tehdit ve karalamalara taviz vermediğini ve vermeyeceğini” belirterek, Bakan Dürüst’ü, çamur attığını öne sürdüğü öğretmenlerle ilgili iddialarını ispat etmeye çağırdı ve aksi halde yargıya başvuracaklarını bildirdi.


Maviş’ten Bakan Dürüst’e davet…
Ayrıca okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bazı okullarda öğretmen eksikliği yaşandığını söyleyen Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü bu okulları ziyaret etmeye çağırdı. 
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Bakan Dürüst’ü, “öğretmenlerin çalışma barışını bozan sorunların çözümünü geciktirmek”, “görevi suiistimal edenleri ödüllendirmek”, “yeni öğretmenlerin görev bekleme listesini keyfi şekilde bozmakla” suçlayan Maviş, bakanın bu şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerinde genel isteksizliğe, motivasyon düşüklüğüne ve Bakanlığa güvensizliğe yol açtığını da savundu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474