banner564

Kurşunlama olayı ile ilgili 4 tutuklu var

Girne’deki kurşunlama olayının, otel müdürü ile husumetten kaynaklandığı bildirildi

Kurşunlama olayı ile ilgili 4 tutuklu var
banner598
Çiğdem AYDIN
Ülke genelinde büyük infiale yol açan Girne’deki kurşunlama olayı ile ilgili 4 kişi tutuklandı. Savoy Otel’e düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan Zeynel Abidin Ağabugün, Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün ve Murat Kaya dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Zanlılarda Ağabugün kardeşlerin Urfa aşiretinden olduğu, Savoy Otel Müdürü ile aralarında var olan husumetten dolayı saldırı düzenledikleri öne sürüldü.

Tetikçi isim söyleyince tutuklandılar…
Tutukluluk duruşmasında Savoy Otel’in kurşunlanması olayı ile ilgili Zeynel Abidin Ağabugün,Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün ve Murat Kaya’nın gözaltına alındığı belirtildi. Polis, zanlı Enes Ağabugün ile Savoy Otel Müdürü arasında daha önceden husumet bulunduğunu, meydana gelen olayda otomatik silahla 52 el ateş edildiğini, saldırı esnasında tetikçinin Zeynel Ağa ismini kullandığını, bunun üzerine Zeynel Abidin Ağabugün, Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün ve Murat Kaya’nın gözaltına alınarak soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Otomatik silah henüz bulunamadı…
Polis, Ağabugün soyadlı üç kişinin kardeş olduğunu, zanlı Murat Kaya’nın ise olayla bağlantılı olduğuna inandıklarını, bu yönde tespit yaptıklarını ifade etti. Zanlı Kaya’nın gece saatlerinde Ercan Havalimanı’na gittiğini belirlediklerini, dört zanlının arasındaki telefon mesajlarının incelendiğini ve olayla ilgili kanıtlar bulduklarını ifade eden polis, silahı kullanan zanlı ile olayda kullanılan otomatik silahın henüz bulunmadığını, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlıların tutuklu kalmasını talep etti.

Kaya: Olayla bağlantım yok…
Mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı isteyen zanlı Kaya, zanlılarla arkadaş olduğunu, olayla bağlantısı olmadığını, bir işletmede şoför olarak çalıştığını, olay gecesi ise Ercan Havalalanı’na otel müşterisi götürdüğünü öne sürdü.

Facebook’ta tartıştılar…
Öte yandan zanlılardan Enes Ağabugün ile Savoy Otel müdürü arasında daha önce sosyal paylaşım alanı olan Faceook’ta tartışma çıktığı, olayın polislik olduğu ancak şikâyetlerin geri çekilmesi ile bir süre sonra tatlıya bağlandığı öğrenildi.
Bu kavganın tatlıya bağlanmasının ardından yine kısa bir süre önce Facebook’ta Savoy’un müdürü ile Ağabugün’nün tartıştığı, bu tartışmanın ardından silahlı saldırı olayının gerçekleştiği öne sürüldü. Zanlılardan Zeynel Ağabugün’ün 2000 yılında KKTC’ye öğrenci olarak geldiği öğrenilirken KKTC vatandaşlığı alan zanlı Zeynel Ağabugün’ün şu anda askerlik görevini yaptığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474