banner564

Şehitler rahmetle anıldı

Yayınlanan mesajlarda, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Türkünün barış ve huzura kavuştuğuna vurgu yapıldı

Şehitler rahmetle anıldı
banner598
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle nedeniyle Devlet ve Hükümet yetkilileri, Siyasi parti temsilcileri ve kurum kuruluş yetkilileriyle sivil toplum örgütü temsilcileri mesajlar yayımladı.
Başbakan Yorgancıoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Yunanistan’daki Albaylar Cuntası’nın Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için 15 Temmuz 1974’te yaptığı darbe sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Garantörlük haklarını kullanarak Kıbrıslı Türklerin can ve mal güvenliğini sağlamak ve bozulan düzeni kurmak için 20 Temmuz Harekâtı’nı başlattığını hatırlattı. “Şimdi ülkemizde çatışmalar yaşanmadığı ve toplumsal anlamda can güvenliğimiz sağlandığı için komşu ülke halklarından çok daha şanslı bir konumdayız” diyen Yorgancıoğlu, ancak henüz adil ve kalıcı bir anlaşmaya ulaşılmadığı için uluslararası hukukun dışında kalmanın olumsuzluklarını yaşadıklarına işaret etti. 

Üstel: Direniş zafere dönüştü
Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Ünal Üstel, 20 Temmuz 1974’ün direnişin zafere dönüştüğü gün olduğunu kaydederek, “Mutlu Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yıldönümünü idrak etmenin coşku ve gururu içindeyiz” dedi. Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye’yle uyum, inanç ve işbirliği içinde yürüttüğü direnişin 20 Temmuz 1974’te zafere dönüştüğünü, bu zaferle geleceğin aydınlandığını söyleyen Üstel, “20 Temmuz, insanlık onurunun ve haysiyetinin kurtulduğu, Kıbrıs Türk halkının bu yüce değerler için her şeyini nasıl ortaya koyduğunu gösteren şanlı bir gündür” ifadesine yer verdi.

Erk: Trajedilerden ders çıkarmalıyız
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik-Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, “ortak vatanda”, eşit ve adil bir yaşam sürmek isteyen Kıbrıs Türk ve Rum halkının yaşanan Ortadoğu trajedisinden dersler çıkarması, kalıcı barışı getirmek için azami çaba harcaması gerektiğini vurguladı. Erk, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Faşist Yunan darbesinin yarattığı yıkım sonucu Türkiye’nin uluslararası haklarını kullanarak adaya müdahale edişinin 40’ıncı yıldönümünde Kıbrıslı Türklerin ve Rumların kalıcı barış hayalinin hâlâ hayata geçirilemediğini söyledi.

Ersan: Şehitlerin emanetini korumak görevimiz
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan yayımladığı 20 Temmuz  mesajında, Kıbrıs Türk halkının binlerce şehit verip özgürlüğüne kavuştuğunu belirterek, “Özgürlüğümüz pahası biçilmez bir değer olup aziz şehitlerimizin bize bıraktığı emanettir. Onu korumak her Kıbrıslı Türk’ün görevidir” dedi. 


İşcan: Barış ve huzur geldi
Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan da, Atatürkçü Yaşam Derneği olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümünde gururlu ve onurlu olduklarını belirterek, 20 Temmuz 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mücahitler ile buluşması neticesinde kazanılan zaferle adada yaşayan hem Rumların hem de Türklerin kaderinin değiştiğine, kaos ortamından barış ve huzur ortamına geçildiğine vurgu yaptı. 

Direktör: Şehitleri rahmetle anıyoruz
Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de, özgürlük uğruna şehit düşen kardeşlerini rahmetle anarak, bugünlere gelmenin nelere mal olduğunu unutmadıklarını vurguladı. 

Kıbrıs Türk Tarihçiler Birliği 
Kıbrıs Türk Tarihçiler Birliği de, Kıbrıs’a barış ve huzuru getiren, Kıbrıs Türk halkını soykırımdan kurtaran ve özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü coşkulu törenlerle kutlayacaklarını kaydetti. 

KKTC  Malatyalılar Kültür Derneği
 KKTC Malatyalılar Kültür Derneği, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 40. Yıldönümü büyük bir coşku ve gururla kutlamakta olduklarını vurguladı.

Ulusal Halk Hareketi
Ulusal Halk Hareketi Genel Koordinatörü Taner Etkin 20 Temmuz  mesajında, Kıbrıs Türk halkının 1963’ten bu yana, 50 yılı aşan bir süredir, Kıbrıs’ta vermekte olduğu varoluş ve özgürlük mücadelesinin en önemli sonuç veren aşamasının, Barış Harekatı olduğunu kaydetti. 
TMT Mücahitler Derneği
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da, mesajında Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini anlatarak, “ Kıbrıs Türk halkının ata yadigârı bu topraklarda barış, huzur ve güven içinde yaşamaktan öte bir amacı hiçbir zaman olmamıştır. Bugün de o amaç değişmemiştir” dedi.

Kamu-İş
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek mesajında, 20 Temmuz 1974’ün, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesinin temellerinin atıldığı gün olduğunu ifade etti.

TBK Gaziler  Derneği 
TBK Gaziler Derneği, tüm gaziler ile halkı, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenecek “Şafak Nöbeti” etkinliğine katılmaya çağırdı. 

Kamu-Sen
 Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, “20 Temmuz 1974’ün koşullarını, Enosis hayaliyle yaşayanlar ve Yunan askeri cuntası birlikte oluşturmuştur” ifadelerini kulanarak, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türkü’nün katliamdan kurtulduğunu, Yunanistan’ın ise sivil yönetime geçtiğini hatırlattı.

Konyalılar  Kültür  Derneği
Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kıbrıs’ta 40 yıldır süren huzur ve güven ortamının Barış Harekatı sayesinde olduğunu ifade etti.
Dernek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, dünya kamuoyunun artık Kıbrıs’ta iki millet ve iki devlet devlet gerçeğini görmesi gerektiği kaydedildi.
Açıklamada,Kıbrıs Türkü’nün 1974 öncesi acıları yaşayacak, azınlık durumuna düşecek ve Türkiye’nin korumasından mahrum bırakılacak bir dayatmayı kabul etmeyeceği ifade edildi.

İsrail’e kınama 
Diğer yandan dernek yaptığı bir başka yazılı açıklamada İsrail’in saldırılarını kınayarak, Filistin halkının acılarını paylaştığını bildirdi.
Açıklamada, bütün dünyanın gözü önünde, çocuk, yaşlı, sivil ayırımı gözetilmeksizin İsrail tarafından yapılan saldırıların kabul edilemeyeceği vurgulandı. Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kıbrıs’ta 40 yıldır süren huzur ve güven ortamının Barış Harekatı sayesinde olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474