banner564

Sehvetullah çözüldü

39 yaşındaki Çiğdem C’yi öldürmek için boşandığı eşinin ailesi tarafından Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gönderildiği iddiasıyla tutuklanan tetikçi, polise gönüllü ifade verdi

Sehvetullah çözüldü
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 13 Nisan 2017 tarihinde, 39 yaşındaki Çiğdem C. İsimli kadının boşanmış olduğu eşinin ailesi tarafından tutulduğu ileri sürülen Sehvetullah Aydoğan, dün ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye şahadet veren polis subayına göre gönüllü ifade veren zanlı, cinayeti işlemek üzere ülkemize geldiğini itiraf etti.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ömür Dalkıran, 13 Nisan 2017 tarihinde, Türkiye’den ülkemize gelen bir tetikçinin, Gazimağusa’da ikamet eden bir kişiyi öldüreceği yönünde bir bilgi alındığını ve konu şahsın evine düzenlenen operasyonda zanlının konu ikametgahın önünde pusuda beklediğinin tespit edildiğini anımsattı. 
Zanlının üzerinde yapılan aramada, sağ ve sol belinde içerisinde toplamda 14 tane mermi bulunan 2 adet tabanca ele geçirildiğini anlatan Dalkıran, zanlının 14 Nisan 2017 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini söyledi.

Tabancalar balistik incelemeye gönderildi
Olay yerindeki güvenlik kamera kaydı görüntülerinin incelemeye alındığını ve zanlının üzerinde bulunan tabanca ile mermilerin balistik incelemeye gönderildiğini belirten Dalkıran, zanlının bu süre zarfından kendilerine gönüllü ifade verdiğini ve konu tabancaları bir şahsı vurmak amacı aldığını itiraf ettiğini aktardı. 

Yardım ve yataklıkta bulunan kişiler aranıyor
Soruşturma kapsamında 8 kişinin ifadesine başvurulduğunu ve alınması gereken bir çok tanık ifadesi bulunduğunu belirten Dalkıran, zanlıya ülkemizde yardım ve yataklık yapan kişilerin de arandığını ifade etti. Meselenin kamuoyunda ciddi infiale yol açtığını da kaydeden Dalkıran, soruşturma maksatlı zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Demirtaş: Müvekkilimi dövdünüz
Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş, soruşturma maksatlı talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkilinin vermiş olduğu ifadenin dap edilerek temin edildiğini iddia etti. Dalkıran ise bu iddianın mesnetsiz olduğunu, herhangi bir darp olayının yaşanmadığını söyledi.   Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473