banner564

Sektör krizde

Gürcafer, devletten parasını alamayan müteahhitlerin işleri durma noktasına geldi

 Sektör krizde
banner598
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, inşaat müteahhitlerinin uzun bir süreden beridir yürütmekte oldukları devlet işleri için hiçbir ödeme alamadığını, bunun doğal sonucu olarak kendilerine mal ve hizmet sağlayan iş insanlarına, şirketlere ve çalıştırdıkları işçilerine ödeme yapamadıklarını belirtti. 
Gürcafer, bu durumun işleri durma noktasına getirirken, özel sektör çalışanlarını da açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiğini savundu. 
Yazılı bir açıklama yapan Gürcafer, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanmakta olan siyasi sorunların, Kıbrıs Türk halkını bir süre daha gerçek sorunlarına eğilmekten yoksun bırakacağını, yeni hükümetin bir güven oyu süreci yaşaması zorunluluğu bulunduğunu, bu süre içinde ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm üretmesini beklemek gerçekçi olmayacağını kaydetti. 
Gürcafer, “Ne var ki, her fırsatta altını çizerek vurguladığımız gibi Kıbrıslı Türk iş insanlarının ve onların ekmek verdiği çalışanlarının bekleyecek gücü ve tahammülü kalmamıştır. Yaşamakta olduğumuz bu durumu, Türkiye ile imzalanması gereken ekonomik ve mali işbirliği protokolünün henüz daha imzalanmamış olması ile açıklamak kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı. 
Gürcafer, yetkililerden istemlerinin acil olarak karşılanmasını talep etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474