banner564

Sendikal dayanışma

KAMU-SEN’den, KTAMS’a ortak eylem başlatma önerisi yapıldı

Sendikal dayanışma
banner598

 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan’a ortak eylem başlatma önerisinde bulundu. 

Özkardaş, Kaptan’a dün gönderdiği yazıda, “Zam kasırgasını durdurmak ve Ocak ayında hükümeti protokol masasına oturtmak için, kamuda örgütlü olduğumuz etkili iş yerlerinde birlikte ortak eylemler başlatmayı öneriyoruz” dedi.
Zamları eleştiren Özkardaş, “Seçim öncesi halkın, emekçinin ve hukukun yanında olduklarını söyleyerek, meydanlarda bizimle eylemlere katılanlar bugün hükümettedirler ve en iyi yaptıkları iş, maaş ve ücretler dışında Betkanyon kalan her şeye zam yapmaktır” ifadesine yer verdi.
Mehmet Özkardaş, son 6 yıldır hükümetlerle masaya oturulamadığını ifade ederek, hayat pahalılığı dışında artış alınamadığını kaydetti.


KTAMS, Meclis’e yürüyecek

Öte yandan, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) zamları protesto etmek amacıyla tüm ülke genelinde yarın 12.30-15.30 saatleri arasında grev yapacağını açıkladı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, aynı gün saat 13.30’da da sendika binasından Meclis’e yürüyerek zamları protesto edeceklerini belirtti.
Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, “ UBP hükümetinin her alanda ülkeye çok zor dört yıl yaşatmasının ardından büyük umutlarla ve programları hazır olduğu iddiasıyla CTP/BG-DP/UG hükümeti kuruldu. Ne yazık ki bu hükümetin bugüne kadarki tek icraatı zam yapmak oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 11:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Arda Orhan
Arda Orhan - 3 yıl Önce

Salak

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474