banner564

Sendikalar tam destek verdi

Meclis çalışanları, hükümetin kemer sıkma politikasına ve zamlara karşı süresiz greve girdi

Sendikalar tam destek verdi
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Ekonomik krize, hükümetin kemer sıkma politikasına ve zamlara tepki için süresiz grev kararı alan Meclis Çalışanları Sendikası’nın (Mec-Sen) grevi dün başladı.
Sendikanın greviyle ilgili açıklamayı Mec-Sen Başkanı Batu Beyit yaptı. Eyleme, Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) ile Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) da destek belirtti. 
Mec-Sen Başkanı Beyit’in yanı sıra Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan ile Hür-İş Başkanı Ahmet Çaluda da eylem yerinde açıklamalarda bulundu. 

Beyit: Kıvılcım olabilmek için buradayız
İlk sözü alan Mec-Sen Başkanı Batu Beyit, “Toplumsal varoluşa kıvılcım olabilmek için buradayız. Evlerde elektrikler kesilmeden, bankalar haciz ve ihbara başlamadan tüm kesimlerin, emekçilerin alım gücünü artırıcı plan ve programları acilen ortaya koymanızı talep ediyoruz” dedi.
Hükümetin açıkladığı ekonomik tedbirleri, “yetersiz, eksik ve komik” diye niteleyen Batu Beyit, “Doğru olan özel sektörün maaşlarını yaşanılabilir seviyeye çekmek mi, kamu çalışanının maaşlarını asgari ücret seviyesine indirmek mi?” ifadelerine yer verdi.

Atan: Her seferinde vatandaşı eziyorlar
Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan ise açıklamasında, hükümetin toplumsal seferberlik çağrısını ve zamları eleştirerek, “Her seferinde vatandaşı eziyorlar” dedi. 

Çaluda: Bu güzel adayı zindana çevirdiler 
Hür-İş Genel Başkan Ahmet Çaluda, hükümeti, “Bu güzel adayı zindana çevirdiler” diyerek eleştirdi.
Ekonomik krizin çalışanlardan yapılacak kesintiyle aşılamayacağını söyleyen Çaluda, “Toplumsal seferberlik ilan edilecekse bu tüm kesimleri için ilan edilmeli” dedi.

Vatandaştan sendikacılara kornalı tepki
Öte yandan bu açıklamaları yolu kesip, trafik akışını durdurarak yapan sendikacılara vatandaşlardan kornalı tepki geldi. 
Bazı vatandaşlar araçlarından inip sendikacıların açıklama yaptığı noktaya yürüyerek ne olduğunu anlamaya çalışırken, bazı vatandaşlar da araçlarında hastaları olduğunu söyleyerek yolun bir kısmının da olsa trafiğe açılmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473