banner564

Şenlik gibi eylem

Reddediyoruz Platformu, Anayasa Mahkemesi’nin kararını açıklamadan yürüyüş ve miting yapıyor

Şenlik gibi eylem
banner598
Reddediyoruz Platformu, Anayasa Mahkemesi’nin Yurtdışı Koordinasyon Ofisi Anlaşması ile ilgili kararını açıklayacağı 5 Ağustos öncesinde Lefkoşa’da yürüyüş ve miting yapıyor.
Reddediyoruz Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da Dereboyu “Citroen Işıkları”nda toplanarak, Meclis’e yürüyüş gerçekleştirecek platform, burada miting gerçekleştirecek. 
Meclis önünde ayrıca Nafiz Dölek, Sinan Güzen, Grup Baria, Blue Tears, Eda Girgin, Sol Anahtarı ve Eril Cambaz’ın sahne alacağı müzik dinletisi sunulacak. 
Etkinlikte AKDER, FOLK-DER, HAS-DER, Gençlik Merkezi ve GÖÇ-TAŞ halk dansları ekiplerinin yanısıra Studio 21 Dans Grubu ve Kangoo Jump sahne alacak.
Açıklamada, “KKTC’de kurulmak istenen, ülkemizdeki gençlik faaliyetleriyle ilgili yetki ve söz hakkımızı yitirmemize neden olacak ‘Koordinasyon Ofisi’ karşısında yürütülen mücadele ilk günden beri büyüyerek devam ediyor” denildi.
Anlaşmanın yürürlüğe girmesi durumunda, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca belirlenen faaliyetler arasından seçim yapma şansı olacağına işaret edilen açıklamada, ilk günden beri “kendi gençliğimiz ve geleceğimiz üzerinde söz sahibi olma” mücadelesine destek veren herkese katılım çağrısı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474