banner564

Serdar Denktaş EMİTT’te

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ülke turizmini pazarlamada en büyük sorunun çevre kirliliği olduğunu söyledi.

Serdar Denktaş EMİTT’te
banner598
Denktaş, Ercan’na iner inmez sağlı sollu görülen manzarayı, yıllarca tozu alınmamış kapalı bir odaya benzeterek, bu manzaradan kurtulmak gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını söyledi.
Denktaş, KKTC’nin esas ana gelirin turizm olduğunun anlaşılması halinde, Kuzey Kıbrıs’ta işsiz kimsenin kalmayacağını kaydetti
19. EMİTT Fuarı’na katılan Serdar Denktaş, TAK ve BRT muhabirlerinin sorularını yanıtladı. 
Turizm denilen olayın, içerisinde eğlenceyi de, sessizliği de, geç vakte kadar ticareti de barındırdığına dikkat çeken Serdar Denktaş, ülkede insanlara turizm gelirinden yeterince yaygın bir paylaşım sağlanamadığı için, turizmin öneminin farkında olunamadığını söyledi.
Bu bilincin değiştirilmesi gerektiğine işaret eden Denktaş, mevcut, kümeleşen ve tekelleşen turizm gelirini yaygınlaştırmak gerektiğini belirtti. 
Otel yatırımlarında teşviklerin yerel iş gücü ve yerel ürün kullanımına göre verileceğini anlatan Denktaş, bu konuda Gazimağusa bölgesinde bir pilot uygulama başlatacaklarını açıkladı.
Denktaş, uygulamayı anlatarak, 4 büyük otelin mutfak ihtiyacı konusunda bir liste hazırlandığını, köylülere hangi tarihte ne ekeceklerinin planlamasının yapıldığını ve bu yıl buna başlayacaklarını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474