banner564

‘Sermaye düşmanlığı yapıyorlar’

Tank palet fabrikasının Katarlılara satılmadığını işletme hakkının devredildiğini söyleyen Erdoğan, muhalefetin eleştirilerine de cevap verdi

‘Sermaye düşmanlığı yapıyorlar’
banner598

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni" kapsamında konuştu. Arifiye'deki tank palet fabrikası tartışması hakkında Erdoğan, "Arazisi, binası, makinaları dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu tesise 20 milyar dolar diyen ömründe hiç tesis görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyor. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değil, özelleştirme değil işletme hakkı devridir. Bir Türk şirketi olan BMC'ye işletme devri olan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı kesinlikle söz konusu değildir" dedi. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara satışına da değinen Erdoğan muhalefete yüklenirken, "Sermaye düşmanlığı yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "Fabrikaya 50 milyon dolarlık yatırım şartı da var. Aynı zamanda fabrikada TSK'nın ihtiyaç duyduğu tüm bakım ve onarım çalışmaları da devam edecektir. Biz fabrika üzerinden TSK'ya ve kahraman askerlerimize yöneltilen saldırıların asıl sebebini gayet iyi biliyoruz. TSK'yı tek parti faşizmini sürdürme gayretlerinin kalkanı olarak kullananların artık sadece milletin ordusu haline gelen kuruma tahammülsüzlüklerinin sebebini gayet iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.
Gökbey helikopterinde kullanılacak Türkiye'nin ilk milli helikopterinin testinin başarıyla gerçekleştiği tören savunma sanayisine ilişkin açıklamalarda da bulundu.
"Türkiye'yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu projeler ile savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEİ kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir. Dünya ülkelerinde motor teknolojileri konusunda söz sahibi bir elin parmakları kadar ülke var. Çok ciddi bir test altyapısı da tesis ediyoruz. Yeni nesil hafif zırhlı araçlar, Altay Tankı, İHA ve SİHA'ların motorlarını da geliştiriyoruz. Tüm bu motorları yakında envantere almaya başlayacağız. Savunma sanayisindeki araçlarımızın motorlarının tamamını yapana kadar yolumuzda yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474