banner564

Sevay: Trafik sahipsiz kaldı

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği, toplumun enerjisinin; bitmeyen seçimler, hükümet, bakan veya üst düzey görev değişiklikleri, artarak süren toplumsal sorunlar ve toplumun ileriye doğru adım atmasını frenleyen birçok olumsuzluğun trafik güvenliğinin KKTC'de sahipsiz kalmasına ve birincil öncelik olamamasına neden olduğunu belirtti.

Sevay: Trafik sahipsiz kaldı
banner598
Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay, yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın kuzeyinde, dünyanın benimsediğinin tam aksine, “trafik güvenliği” denildiği zaman akla ilk gelmesi gereken insan hayatı ve sağlığı değil, çoğu kez kişisel veya zümresel menfaatler olduğunu savundu.
Ne hükümet programlarında yazılanlar, ne söz verilenler, ne de “Çalıştay” adı altında yapılan çalışmalardan çıkan sonuçlar bilinçli olarak bir trafik güvenliği sisteminin yaratılmasına başlangıç teşkil etmediğini belirten Sevay, “Toplum ise sessizdir. Ateş düştüğü yeri yakmayı sürdürürken, bir sonraki kurban, sistemsizliğin onu sürüklediği kaderden habersiz sadece son günlerini yaşamakla meşguldür” dedi.
Sevay, averaj hız tespit kamerası uygulamasına rağmen sorunlu olan Hamitköy-Haspolat arasındaki çift şeritli ana yolun bariyerli bir kısmının oldu-bittiye getirilerek trafiğe açılmasının herhangi bir trafik mühendisliği ilkesine ve toplum menfaatini gözeten bir inanca dayandırılmasının imkansız olduğunu söyledi. 
Sevay, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Onlar icin eğitim, denetim ve mühendislik temellerinde hayat kurtarıcı ve sağlık koruyucu bir değişim yaratmak öncelik değildir. Trafikte meydana gelen üzücü olayların temelinde bireysel çıkarları toplumsal çıkarların önünde tutan ve böylelikle göz göre göre toplumumuza zarar veren işte bu anlayış yatmaktadır. Oysa trafikte ‘kazadan’ çok ‘çarpışma’ meydana gelmektedir. Çarpışmalar ise önlenebilir ve böylelikle birçok hayat kurtarılabilir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473