banner564

Kemal Dürüst öncelikli hedefini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı görevini devralan Kemal Dürüst, uyuşturucu ve trafik kazalarıyla mücadelenin üzerine gideceklerini belirtti

Kemal Dürüst öncelikli hedefini açıkladı
banner598
Öncelikli hedef bu

Yeni kurulan CTP BG - UBP Koalisyon hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı görevini devralan Kemal Dürüst, uyuşturucu ve trafik kazalarıyla mücadelenin üzerine gidecekleri öncelikli konular olduğunu belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dürüst, bir kabulü sırasında, Milli Eğitim Bakanlığı süresince önemsedikleri ve üzerine önemle eğilecekleri konular hakkında bilgi verdi.
Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konularının, KKTC gençliğinin ve aynı zamanda KKTC’nin geleceğinin şekillendirilmesinde rol oynaması dolayısıyla en önemli bakanlıklardan birisi olduğunu kaydederek, atılacak adımların, belirlenecek politikaların bu düşünce ışığında şekillenmesi gerektiğini belirtti.
Mensup olduğu UBP’nin muhalefette olduğu dönemlerde de eğitimin ve gençliğin sorunları üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Dürüst, Bakanlık görevine geldikleri andan itibaren, Bakanlık olarak üzerinde önemle eğilecekleri konuların belli olduğunu, konuların en başında da ülke gençliğinin son yıllardaki en büyük sorunu olan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele geldiğinin altını çizdi.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir süre önce uyuşturucu ile mücadele konusunda gerçekleştirilen çalıştay raporlarını da dikkate alarak, eğitim süreci içerisinde, uyuşturucu ile mücadele konusunun değerlendirileceğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, eğitim denince akla ilk gelenin gençlik olduğunu da belirterek, sivil toplum örgütleri ile kültür ve gençlik konularında planlanan hedefe ulaşmak için her türlü işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474