banner564

Seyithan ve İdris Coşkun kardeşler toprağa verildi

Geçirdikleri feci trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Seyithan ve İdris Coşkun kardeşler toprağa verildi

Seyithan ve İdris Coşkun kardeşler toprağa verildi
banner598

 


Hüseyin ÇİÇEK
Kumyalı Köyü yakınlarında önceki gün geçirdikleri  feci  trafik kazasında  yaşamlarını yitiren 68 yaşındaki Seyithan Coşkun ile kardeşi 62 yaşındaki İdris Coşkun dün Dipkarpaz mezarlığında gözyaşları arasında son yolculuğa uğurlandı. Cenaze törenine Siyaset dünyasından isimlerin yanında bölgeden birçok vatandaş katıldı.

İlk tören TBK Gaziler Cemiyetinde
Hayatını kaybeden İdris Çoşkun’un  Kıbrıs Barış Harekatı gazisi olması nedeniyle,  ilk tören Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Cemiyeti Gazimağusa Şubesinde gerçekleştirildi. Buradaki törende kısa bir konuşma yapan TBK Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Hacı Işık, elim trafik kazasında kaybettikleri gazi arkadaşları İdris Coşkun’un derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, “ Tüm gazi arkadaşlarımızın başı sağolsun, Allah rahmet eylesin” dedi.

Siyasiler akın etti
Coşkun kardeşlerin cenazeleri  öğle saatlerinde Dipkarpaz Camisine getirildi. Babası ve amcasını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun kardeşi Cengiz Coşkun ile birlikte taziyeleri kabul etti. Törene; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Sibel Siber,  Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bazı bakanlar, diğer belediye başkanları, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim  Akça’nın yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve vatandaş katıldı.

Suphi: Acımız çok büyük 
Törende kısa bir konuşma yapan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, adanın her yanından cenaze törenine katılan herkese teşekkür etti. İki kardeşin cenazesi Dipkarpaz Camiinde kılınan öğle namazı ve Cenaze namazına müteakip Dipkarpaz Köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Geride gözü yaşlı 2 eş ve 20 çocuk bıraktılar
Kazada yaşamını yitiren Seyithan Coşkun, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun olmak üzere 2 erkek, 5 kız evlat sahibiydi. Gazi olan İdris Coşkun’un ise 6 kız 7 erkek olmak üzere 13 tane evladı vardı. İki kardeş aslen Muş’lu idi.  11 Ağustos 2014 saat 11.30’da İdris Coşkun yönetimindeki EN 922 plakalı aracın yolun sağına geçerek karşıdan gelen Muhammet Arı yönetimindeki TET 564 plakalı tır ile yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelen kazada, iki kardeş olay yerinde feci şekilde can vermişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474