banner564

Şeytani plan

Aralarındaki husumet nedeniyle Davut Zengin’in ikamet ettiği evin bahçesine uyuşturucu madde ile mermiler yerleştirip, polise ihbarda bulundu

Şeytani plan
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Dipkarpaz Köyünde dün oldukça ilginç bir olay yaşandı. Filistin uyruklu Marwart Ts Alqarout, husumetli olduğu Davut Zengin’in başını belaya sokmak için şeytani bir plan yaptı. 
İddialara göre; Alqarout, Güney Kıbrıs’a gidip, 130 gram uyuşturucu madde ve 38 adet canlı g3 mermisi alıp KKTC’ye geri döndü. 
Aldıklarını Zengin’in bahçesine yerleştiren Alqarout, daha sonra İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nü arayarak ihbarda bulundu. Polis, Alqarout yanına alarak Zengin’in evine gidip arama yaptı. 
Yapılan aramada 130 gram uyuşturucu madde, 38 adet g3 mermisi ve Davut Zengin adına düzenlenmiş Almanya oturum belgesi ele geçirildi.
Gözaltına alınan Zengin, bulunan maddelerin kendisine ait olmadığını söyledi ve uyuşturucu madde ile mermilerin bulunduğu saksının, bahçedeki diğer saksılara göre farklılık gösterdiğine dikkat çekti.

Polisten kaçmaya çalıştı
Zengin’in ifadesini değerlendiren polis, ihbarı yapan zanlı Marwart Ts Alqarout’u sorguladı. 
Zanlının çelişkili cevaplar vermesi üzerine cep telefonuna el koyan ve inceleyen ekipler, Alqarout’un cep telefonunda uyuşturucu madde ve mermilerin bulunduğu saksının fotoğrafını buldu.
Fotoğrafın bulunması üzerine polisin elindeki telefonunu aniden alıp kaçmaya çalışan zanlı, yere atıp kırmaya çalıştı.
Polis tarafından makul güç kullanılarak gözaltına alınan zanlı sorgusunda, Davut Zengin’in ailesine zarar verdiği gerekçesi ile u uyuşturucu madde ve mermileri bahçeye kendisinin bıraktığını itiraf etti. Zanlı dün İskele Kaza Makemesi’ne çıkarılarak soruşturma maksatlı aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, alınacak ifadeler ve kanıtlanması gereken iddialar olduğunu belirtti. Polis, zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiğini açıkladı.

Savunmadan darp iddiası
Zanlı avukatı Batur Sağlamer, tutukluluk süresine itiraz etmezken polis memuruna bazı sorular yöneltti. Sağlamer, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve uyuşturucu ile mermilerle bir alakasının bulunmadığını ileri sürerken, müvekkilinin polis tarafından defalarca darp edilerek ifade temin edildiğini iddia etti.

Doktor kontrolünden geçirilecek
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç, ayrıca zanlının, tutuklu bulunduğu her gün tam teşekküllü bir devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473