banner564

Siber’e onur  ödülü verildi

Lefkoşa Merkez Lions Kulübü, 8 Mart Kadınlar Günü ve 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle konferans organize etti

Siber’e onur  ödülü verildi
banner598

 Lefkoşa Merkez Lions Kulübü, 8 Mart Kadınlar Günü ve 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle “kadın ve sağlık” konulu konferans organize etti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, konuşmacı olarak Cumhuriyet Meclisi eski Başkanı ve eski Başbakan Sibel Siber’in yer aldığı yemekli konferans Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirildi.
Konferansta Lefkoşa Merkez Lions Kulübü Başkanı Ezcan Özsoy ve Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyon Başkanı Şansel Soyel de konuşma yaptı.
Özsoy, Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Birliği’nin federasyona dönüştürülmesi sürecinde ilk adımların atıldığı dönem Meclis Başkanı olan Sibel Siber’i yasama yönünde koyduğu katkıdan dolayı Türk Lionsunun onur ödülü olan Fahrettin Kerim Gökay Ödülü ile onurlandırdıklarını hatırlattı.
Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyon Başkanı Şansel Soyel de, Lions Kulüplerinin karşılıksız hizmet için var olduğunu, bu yapının uluslararası alanda da kabul gördüğünü ve federasyon çatısı altında “biz” olarak “birlikte” hareket ettiklerini belirtti.

Siber, soruları da yanıtladı
Sibel Siber de, kadının doğumundan itibaren hayatının geriye kalan tüm yaşam süreci içerisinde karşılaştığı rahatsızlıkları, erkek bireylere olan zayıf ve güçlü olan yanlarını, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bunları aşmak için verdiği mücadeleyi anlattı.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Siber’e gecenin sonunda anı plaketi ile kulüp ve federasyon bayrakları takdim edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474