banner564

“Şiddete prim yok”

“Her türlü fikre saygılıyız” diyen Akıncı, ülkenin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaptı

 “Şiddete prim yok”
banner598

Özlem G. AKKORLU- Arzu KÖPRÜLÜ     

Sendikal Platform üyeleri,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek yarın yapacakları yürüyüş ve mitinge davet etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, 22’sinde ülkede, Kıbrıs Türk halkına hiç yakışmayan ve alışık olunmayan olaylar yaşandığını kaydetti ve  bu denli saldırıya varan ve kontrol dışı gelişmeye başlayan olaylar içeren bir eylemin daha önce ülkede yaşanmadığını kaydetti.
Akıncı, ülkenin bir hukuk devleti olmak durumunda olduğunu; kaba kuvvet devleti olmasına tahammülleri olmadığını vurguladı. 
Akıncı, “Bu ülkede şiddete rağbet edilmeyecek. İçimizde bizleri bölmeye hevesli çok provokatör vardır. Biz her türlü fikre saygılı olacağız, şiddete asla prime vermeyeceğiz” dedi. 
Geçtiğimiz gün yaşananların bir alarm olduğunu ifade eden Akıncı, şiddetin benimsenmediğinin toplum olarak gösterilmesi gerektiğini ve hukuki makamların da üzerine düşeni yapacağını söyledi.
Ülkenin güvenliğinden sorumlu makamların hangi fikre sahip olursa olsun her vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunun idraki içerisinde olması gerektiğini  vurgulayan Akıncı, ”Emniyetimizi sağlamakla yükümlü olan makamlar bizim can ve mal güvenliğimizi sağlayamıyorsa, biz bunu kimden bekleyeceğiz, böyle bir şey olamaz, bunu kabul etmemiz düşünülemez” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, eylemlerle ilgili ayrıntılı rapor talep ettiğini, rapor geldiğinde gerekenin yapılması için üzerine düşeni yapmaya çalışacağını vurguladı.

Elcil: Toplumsal bir sorumluluğumuz var
Ziyarette Sendikal Platform adına söz alan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede 22 Ocak’ta yaşananlarla ilgili toplumsal bir sorumlulukları olduğunu düşünerek bir girişim başlattıklarını kaydetti ve bu girişimin temel maksadının toplumsal barışın tekrardan sağlanması ve ülkede alışkın olunmayan bir takım olayların önüne geçilmesi olduğunu belirtti. 
Elcil bu amaçla Cuma günü bir yürüyüş ve miting düzenleyeceklerini ifade etti.
Elcil, Kıbrıs Türk halkının, demokrasiyi çok kültürlülüğü içine sindirmiş, insan haklarına saygıyı temel alan ve karşılıklı olarak hoşgörü ve diyaloğu önde tutan, özgürlüklere önem veren bir toplum olduğunu belirtti.
Meclis çatısı altında milletvekilleri arasında yaşanan sözlü ve fiili saldırıları da eleştiren Elcil, bunların Kıbrıs Türk toplumuna yakışmayan ve kendilerini üzen olaylar olduğunu, bunları toplumu kamplara bölmeye çalışan, özellikle Kıbrıslı-Türkiyeli ayırımı yaparak bunun üzerinden siyasi menfaat sağlamaya çalışan bir takım kişilerin girişimleri olarak değerlendirdiklerini belirtti.


Sendikal Platform'dan bir heyet TDP'yi ziyaret etti
Sendikal Platform'dan bir heyet dün ayrıca Toplumcu Demokrasi Partisini (TDP) ziyaret ederek, yarın gerçekleştirecekleri barış ve demokrasi yürüyüşüne davet etti.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkenin zaten Kıbrıs Sorunu çözülemediği için çetin ve zor günlerden geçtiğini belirterek, “Hep belki daha iyi olur beklentisiyle geleceğe umut taşımak istiyoruz ama maalesef çözümsüzlük ve uluslararası hukukun dışında kalmanın da yarattığı atmosfer nedeniyle sıkıntılar giderek ağırlaşmaktadır” dedi.
Kıbrıs Türk toplumunun yıllardır kendi içinde demokrasiye, hoşgörüye ve karşılıklı saygıya dayalı bir düzen kurmaya çalıştığına işaret eden Özyiğit, “Kıbrıs Türkü’nün yapısı budur” dedi.
Özyiğit, “Beğenmediğimiz noktalarda demokratik tepki göstermeyi yeniden öğrenmeliyiz” diyerek, son günlerde yaşanan olayların bu sınırın aşıldığını kanıtladığını söyledi.

Öte yandan dün Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Hüseyin Angolemli, Sendikal Platform üyelerini kabul etti.
Meclisten yapılan açıklamaya göre, Meclis Mavi Salonu’nda gerçekleşen kabulde Sendikal Platform adına söz alan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, son günlerde yaşanan olayların Kıbrıs Türk halkının alışmadığı gelişmeler olduğuna dikkat çekerek, 22 Ocak’ta yaşananların tarihe bir “kara gün” olarak işleneceğini ifade etti.
Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Hüseyin Angolemli de, yaşananlardan dolayı toplum olarak üzgün olduklarını belirterek “Önemli olan birliğimiz, değerlerimiz ve demokrasimizdir” dedi.
Angolemli, yaşananların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek kurumlara sahip çıkılmasının önemine değindi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474