banner564

Şikayetler incelenmeli

Çanakkale Mahallesindeki tüp dağıtım merkezi bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor, işletme sahibi her şeyinin yasal olduğunu söylüyor

Şikayetler incelenmeli
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Çanakkale Mahallesi Asiller Sokak üzerinde bulunan tüpgaz dağıtım merkezi bölge halkının tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, 20 ailenin yaşadığı sokak üzerinde bulunan tesise İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık ve Çevre Dairesi’nin nasıl izin verdiğini soruyor.
Bölge sakinleri önceki sabah tesisin önünde eylem yaparak tepkilerini dile getirdi. Eylemde konuşan Çanakkale Mahallesi Muhtarı Abbas Mendeli, 20 ailenin yaşadığı sokakta 4 yıldır binlerce tüpün saatin kaç olduğuna bakılmaksızın, araçlara yüklendiğini ve gürültüden dolayı bölge sakinlerinin şikayetçi olduğunu söyledi. 
Konu şahsın Büyük Sanayi bölgesinde yeri olmasına rağmen, sokak ortasında bulunan tesisi kullanarak, insan hayatını da hiçe saydığını savunan Mendeli,“4 yıldan beridir Çanakkale Bölgesi’nde Larnaka Yolu Asiller Sokakta 20 ailenin yaşadığı bir yerde İçişleri Bakanlığı’nın, Kaymakamlığın, Belediyenin ve Çevre Dairesinin buraya nasıl izin verdiğini bu yetkili kişilere soruyoruz. Bu insanlar buraya toplandı çok büyük şikayetleri vardır bu iş daha da büyüyecek, erken zamanda bu insanların şikayetlerini dikkate alınmasını rica ediyoruz” dedi. 

Adalıer: Her şeyimiz yasal
Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu tesisin sahibi Erol Adalıer ise 5 metrekarelik alanda başladığı tüpgaz dağıtımcılığından  bu günlere geldiğini, devletten hiçbir şey beklemeden kendi işini yaptığını ve onlarca kişiye iş olanağı sağladığını belirtti.
Adalıer, “İşlerimiz büyüyünce Avrupa standartlarına geçmemiz gerekiyordu, ve bu tesisi kurmak zorunda kaldık. Avrupa’da da standartlar benim tesisimdeki gibidir, gereken her türlü izni aldık, her şeyimiz yasaya uygundur. Sabah 6’dan gece yarılarına kadar çalıştığımız da asılsızdır. Sabah 8 akşam 7 saatleri arasında çalışıyoruz, isteyen gelip kayıtlarımıza bakabilir. Bana karşı yapılan bu hareketin siyasi olduğunu düşünüyorum, belediye başkanlığına adaylığımı koyduktan sonra bu tavırlar başladı, Ben diyaloğa açığım, kimse ile bir kavgam yoktur, bu işi diyalog ile çözebiliriz” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474