banner564

Sıkı takip sonuç verdi

Big Boss Bar’ı kundaklayan, 66 yaşındaki Ali Rezay Rasekh’in yanarak can vermesine neden olduğu iddiasıyla polisin her yerde aradığı iki kişi yakalandı

Sıkı takip  sonuç verdi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK-Suna ERDEN
Gazimağusa’da geçtiğimiz pazartesi günü ‘Big Boss’ isimli barın kundaklanması ve yangında İranlı 66 yaşındaki İranlı Ali Rezay Rasekh yanarak can vermesi olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten polis, dün iki kişiyi tutukladı. Olayda şüpheli görülerek Girne’de tutuklanan Fercan A., ile Ali D., isimli şahıslar sorgulanmak üzere Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlılar hakkındaki soruşturma sürerken, zanlıların bugün mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

Cinayet ve kundaklama bir arada
Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan ‘Big Boss’ isimli bar ve barın eski işletmecisi Mehmet Cenk Serim’e ait araç 11 Aralık 2017 tarihinde sabah 03.00 sıralarında eş zamanlı olarak kundaklanmıştı. Kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar hem işyerini hem de aracı yanıcı madde dökerek ateşe vermişti. Barda çıkan yangın kısa sürede tüm binayı kaplarken, işyeri çalışanı olduğu ve oradaki bir odada kaldığı öğrenilen İranlı Ali Rezay Rasekh yanarak can vermişti. Aynı saatlerde araç kundaklama olayı da yaşanmış, Big Boss isimli barın eski sahibi Mehmet Cenk Serim’e ait olan GA 025 plakalı araç, evinin önünde park halindeyken üzerine yanıcı madde dökülerek ateşe verilmişti. 
Gazimağusa polisi eş zamanı gerçekleştirilen kundaklama olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatmış, olayın aydınlatılması için özel ekip oluşturulmuştu. Öte yandan kundaklanan mekânın eski sahibi Serim’in kısa süre önce işyerini Cengiz Soykök ile Sahep Ersapior’a devrettiği, yangında ölen Rasekh’in işyeri ortaklarından Sahep Ersapior’ın akrabası olduğu ortaya çıkmıştı.

Sorguları sabaha kadar sürecek
Olayın ardından ülkenin dört bir yanında failleri arayan özel polisi ekibi, Girne polisinin yardımıyla dün öğlen saatlerinde şüpheli görülen Fercan A.’yı gözaltına aldı. Bu zanlıdan bir saat sonra da Ali D.,isimli zanlı tutuklandı. Zanlılar sorgulanmak üzere gece saat 22.00 -22.30 sıralarında Gazimağa Polis Müdürlüğü’ne götürülürken, tutuklamaların devam edebileceği kaydedildi. İki zanlının bugün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473