banner564

Şikâyet geri çekildi

Kiracı oldukları evden çıkarken çarşaftan perdeye, masadan koltuğa ne varsa her şeyi çaldıkları öne sürülen kız kardeşler teminatla serbest kaldı

Şikâyet geri çekildi
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi görev ve kiracı oldukları evden çıkarken, ev sahibine ait eşyaları çaldıkları gerekçesiyle tutuklanan Köşk ile Hayriye Köşk isimli kız kardeşler hakkındaki soruşturma tamamlandı. Evden koltuktan masaya, çarşaftan yorgana, perdeden komodine, çataldan bıçağa ne varsa çaldıkları öne sürülen zanlılar dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
 Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Girne’de Ali Osman Apartmanı’nın 4 numaralı dairesinde kiracı olan zanlıların,  ev sahibi Ali Osman Özhasoğulu’na ait eşyaları çaldığını söyledi.
   Polis, zanlıların başka bir yere taşınırken, Özhasoğulu’na ait bir koltuk, bir sandalye, 3 perde, bir tül perde, bir ahşap masa, 12 kişilik çatal bıçak kaşık seti, bir şilte, 4 yastık, 12 çarşaf, 2 yorgan, komodin ve elektrik süpürgesini çaldıklarını ifade etti.

Dikmen’de tespit edildiler
   Polis, 25 Aralık 2018 tarihinde mal sahibinin şikâyetçi olduğunu, zanlıların 8 Ocak 2019 tarihinde taşındıkları Dikmen’deki adreslerinde tespit edildiklerini aktardı. 
   Polis, zanlıların evinde yapılan aramada çalınan koltuk, komodin ve masanın bulunduğunu belirtti. 
Zanlıların soruşturma amaçlı 5 gündür tutuklu olduklarını kaydeden polis, bu süre içerisinde ev sahibinin şikâyetini geri çektiğini söyledi. Polis, üniversite öğrencisi olan iki zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıların Bin 500 TL yatırmasına ve her biri için bir kefilin 10 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474