banner564

Sınıf öğretmenlerine sertifika verildi

ODTÜ Kıbrıs, sınıf öğretmenlerine yönelik atölyeler düzenledi

Sınıf öğretmenlerine sertifika verildi
banner598
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Fen ve Teknoloji Derslerinde Bilimsel Yaratıcılık Uygulamaları eğitimi için Kuzey Kıbrıs’taki sınıf öğretmenlerine yönelik atölyeler düzenledi.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, eğitim alanındaki yeni sosyal sorumluluk projesi ile sınıf öğretmenlerini Fen ve Teknoloji derslerinde bilimsel yaratıcı uygulamalar eğitimi kapsamında ağırladı. 
ODTÜ Kıbrıs Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İclal Can ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevinç Gelmez Burakgazi tarafından geliştirilen proje kapsamında sınıf öğretmenlerine bilimsel yaratıcı uygulamalar konusunda hizmet içi eğitim verildi. 
ODTÜ Kıbrıs Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında finanse edilen projede ilköğretim okullarında görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik üç haftalık bir hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Fen ve Teknoloji derslerinde okullarımızda başarı oranını artırmak ve Kuzey Kıbrıslı gençlerin teknoloji üretimi odaklı dünyada rekabetçi bireyler olarak var olabilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen projede alanın uzman eğitmenleri güncel pedagojik yöntemleri öğretmenlere aktardı. Proje, ODTÜ Kıbrıs’ın bilimi toplumla buluşturma stratejisi ışığında geliştirilen bir dizi uygulamadan yalnızca biri idi.
11 Kasım, 18 Kasım ve 2 Aralık tarihlerinde üç bölüm halinde sürdürülen projeye katılan öğretmenlere derslerini bilimsel yaratıcı uygulamalar ile geliştirmeleri ve öğrenci etkileşimini artırmalarını için gereken teorik ve pratik eğitim verildi ve öğretmenlerin uygulama geliştirmesi sağlandı. 
Eğitim programı, öğretmenlerin derslerini aktif öğrenme ve yaşayarak öğrenme stratejileri ile zenginleştirmesini hedefledi. Eğitim programını tamamlayan öğretmenlere ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu tarafından sertifika verildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474