banner564

Sınırı geçince yakalandı

Güneyden, kuzeye mal kaçırmakla suçlanan Kedi’nin ikametgahında 19 adet tabanca mermisi bulundu

Sınırı geçince yakalandı
banner598
Melin DOBRAN
Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a mal kaçırmakla suçlanan Zahid Masood, İmran İmran ve İbrahim Kedi isimli zanlılar Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye şahadet veren polis, 4 Ocak günü saat 21.00 raddelerinde Akıncılar - Ercan anayolu üzerinde, polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda Zanlı Masood’un kullanımında bulunan araç içerisinde yapılan aramada toplam 25 kilo Güney Kıbrıs menşeli pirinç bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 
Polis, bahse konu şahıs ile araçta yolcu olarak bulunan İmran İmran’ın tutuklandığını ve yürütülen ileri soruşturmada zanlıların Akıncılar’da sakin İbrahim Kedi ile birlikte söz konusu pirinçleri Güney Kıbrıs’tan aldıktan sonra birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye kanunsuz giriş yaptıklarının tespit edildiğini belirtti. 

Kedi’nin evinde canlı mermi bulundu…
Polis, olayın akabinde zanlı İbrahim Kedi’nin ikametgâhında yapılan aramada 10 adet 7.65 mm çapında ve 9 adet ise 9 mm çapında canlı mermi bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473