banner564

Sır perdesi aralandı

Toprak yolda ölü olarak bulunan Walshak Augustine Ngok’un para için katledildiği ortaya çıktı

Sır perdesi aralandı
banner598

 Suna ERDEN

Haspolat - Taşkent anayolu üzerinde bulunan toprak yol girişinde ölü olarak bulunan siyahi erkek şahsın kimliği tespit edilirken, cinayet düğümü de çözüldü. Cinayete kurban giden kişinin 25 yaşındaki Nijerya uyruklu Walshak Augustine Ngok olduğu tespit edildi. 
Polis, önceki akşam gözaltına aldığı 12 cinayet zanlısını dün mahkemeye çıkarırken, olayın perde gerisi de aydınlandı. 
Zanlıların Dikmen’de bir apartman dairesinde Ngok’u ciddi şekilde darp edip, boğarak öldürdükleri ve kiraladıkları araçla olay yerine attıkları öğrenildi. 
Zanlıların 60 bin dolar tutarındaki parayı çaldığı gerekçesi ile Ngok’a işkence yaptıkları, paranın yerini öğrenince de öldürdükleri öne sürüldü.
Cinayetin Ezeh Christopher’in direktifi ile işlendiği, esas elebaşının o olduğu, diğer zanlıların ise suça ortaklık ettiği iddia edildi. 
Mahkemeye çıkarılan zanlıların isimlerinin  Ezeh Christopher, Ambrose Kelechi Onyeukwu, Nana Fosu Awoture Nkansah, Wayne Ayanda Moyo, Afamaefune Hanry Uwadibie ,Amanda Nyambawe, Clement Ozuman Manufur, Christian Chukwuka Ezani, Gabriel Kelechi Muukwe, Chinonso Chiemelie Onue, Prience Ogunmanam ve İfeanyıchukwav Valentine Eze olduğu açıklandı.

Kamera görüntülerinden faillere ulaşıldı
Mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 19 Nisan’da saat 07.00 sıralarında Haspolat-Taşkent anayolunun bir buçuk kilometrelerinde siyahi Afrika kökenli bir erkek cesedinin bulunduğunu belirtti. 
Polis,  Adli tıp uzmanı tarafından cesede yapılan otopside künt kafa travması, beyin kanamaları ve elle boğma sonucu öldürüldüğünün belirlendiğini söyledi. 
Polis, olayla ilgili yürütülen soruşturmada çevre şahadetleri ve incelenen kamera görüntülerinde zanlılara ulaşıldığını kaydetti. 
Polis, Ezeh Christopher, Nana Fosu Awoture Nkansah ve Wayne Ayanda Moyo’nun gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiklerini mahkemeye aktardı. 
Polis, olaydan önce, olay sırasında ve sonrasında diğer zanlıların olaya karıştıklarını ileri sürdü. 
Polis, meselenin çok ciddi olduğunu belirtip, zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473