banner564

Sıra büyük projelerde

Metehan sakinleri ile buluşan Harmancı, LTB’de ve şehirde rutine ilişkin sıkıntının kalmadığını ifade etti

Sıra büyük  projelerde
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları kapsamında Metehan Bölgesi’nde Kemal Küçük Parkı’nda yurttaşlarla buluştu.
LTB’den verilen bilgiye göre, LTB Asbaşkanı, bazı meclis üyeleri, Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu ve belediye yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya, bölge sakinleri katılım gösterdi.
LTB’de ve şehirde rutine ilişkin sıkıntıların kalmadığını ifade eden Başkan Harmancı büyük projeler için yatırım gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Harmancı, devam eden projelerin en önemlilerinden biri olan, şehrin kalbi konumundaki Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nin toparlanması ile ilgili projenin 2018 yılının Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiğini ve ilk etap çalışmalarına 24 Temmuz’da başlanacağını kaydetti.
Açık Pazar projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Mehmet Harmancı, projenin ilk etap çalışmalarının Ağustos ayında biteceğini belirtti.
Başkan Harmancı, K.Kaymaklı’daki Özker Özgür Caddesi’nde yer alan projenin bittiğinde 10 dönüm arazi üzerinde modern bir tesis olacağının altını çizdi.
Bölgesel temizlik konusunda da bilgi veren Harmancı rutin olarak her yıl bölgesel temizliğin yapıldığını, bu kapsamda Metehan Bölgesi’nin tamamlandığını ve Temmuz sonunda da Şehit Çocuğu Arsaları olarak tanımlanan alanda temizliğin sonlandırılacağını ifade etti.
Harmancı, “şehit çocuğu arsaları” diye tanımlanan bölgede yürüyüş ve bisiklet yolu ihalesine çıkılacağını kaydederek, projenin yaklaşık 5 km’lik bir alanı kapsayacağını söyledi.

“Metehan Tesislerinin LTB’ye devredilmemesi…”
Metehan Spor Tesisleri’nin yapımı için gerekli paranın büyük bir bölümünün LTB tarafından karşılandığını kaydeden Harmancı, günün sonunda tesisin LTB’ye devredilmemiş olmasını ülkede işlenmiş “siyasi bir cinayet” olarak nitelendirdi.
Bölgenin en büyük sıkıntısının Şehit Çocuğu Arsalarındaki kanalizasyon problemi olduğunu ifade eden Harmancı, özele devredilecek olmasına karşın LTB olarak bu konuda üzerlerine düşün görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474