banner564

Sıra yeni nesilde

Özersay, “Eskimiş, bizi geriye götüren siyaset anlayışını değiştirmenin zamanı geldi” dedi

Sıra yeni nesilde
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Mormenekşe, Yeni Boğaziçi ve Yıldırım köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Özersay ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda “Eskimiş, bizi geriye götüren siyaset anlayışını değiştirmenin zamanı geldi. Biz, ülkemize ve kendi irademize sahip çıkmak için yeni bir nesil olarak değişimi yapacağız. Gençliğin önünü tıkayan, partizanlık ve adam kayırmacılığa dayalı eskimiş siyaset anlayışını değiştireceğiz” dedi.
Özersay, vatandaşın giderek devletten uzaklaştığını ve güvenini yitirmeye başladığını dile getirdi. Kapsamlı çözüm müzakeresinde Kıbrıs Türkünün haklarını en iyi şekilde savunacağına inandığını ve tecrübesini bu görevde kullanacağını vurgulayan Özersay, devletin kurumlarında yeni bir hizmet anlayışıyla değişim yapabilecek bir cumhurbaşkanının göreve gelmesi ile bir yerden düzelmenin başlayacağını söyledi. 
Kapalı Maraş konusuna da değinen Özersay, Kıbrıs Türk yönetimi altında Kapalı Maraş bölgesinin açılması gerektiğini söyledi. “Eğer geçmişte on defadan fazla Kıbrıs Rum tarafı ile birtakım önerilerin parçası olarak kapalı Maraş’ı konuşup, anlaşamamışsak, denenmiş ve tüketilmiş olan öneriler üzerinden başkasının iradesine bağlı olduğunu bildiğimiz bir süreçte ısrar etmek bizi yine bir yere götürmeyecek. Bu nedenle tek yanlı bir adımla, kimse ile müzakere etmeye gerek olmaksızın bu bölgeyi kendi irademizde eski mal sahiplerinin kullanımına açarak ekonomiye ciddi bir katkı yapabilir, gençlere istihdam alanı yaratabilir, üzerimizden bu ölü toprağını atabiliriz” diyen Kudret Özersay çözümü beklemeden bu konuda atmanın dengeleri değiştireceğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473