banner564

“Sistem yok kaos var”

Ticaret Odası’nı ziyaret eden Siber, “Ülkede yıllardır sürdürülen statükonun siyasete ve siyasetçiye olan güvensizliği artırdığını” ifade etti

“Sistem yok kaos var”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber,  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi ve görüş alış verişinde bulundu. 
CTP’den verilen bilgiye göre, Siber ziyarette yaptığı konuşmada, “ülkede yıllardır sürdürülen statükonun siyasete ve siyasetçiye olan güvensizliği artırdığını” ifade ederek, “yaşanan sistemsizliği ancak Kıbrıs Türk halkının düzeltebileceğini” söyledi. 

“Sistem olmayan yerde kaos vardır”
“Sistem olmayan yerde kaos vardır” diyen ve köklü reformların şart olduğunu dile getiren Siber, siyasete güveni tazeleyecek olan bir takım yasaların Meclis gündeminde olduğunu, bu yasaların “Siyasal Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması Yasası ve Kamu Reformu Yasası” olduğunu kaydetti. 
Yasaların komitelerde görüşüldüğünü kaydeden Siber, bu yasaların en kısa sürede hayata geçmesi için çalıştıklarını vurguladı. 
Siber, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir sonuca ulaşabilmek için çözüme inanan ve barış dili konuşan bir liderin masada olması gerektiğine işaret etti. 
Uluslararası ilişkilere de önem veren bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu kaydeden Siber, Meclis'te Dış İlişkiler Komitesi kurduklarını ve Meclis Başkanlığının bu dönemde dış ilişkiler konusunda aktif çalışmalar gerçekleştirdiğini anlattı. 

“Bu bütçeyle çok işler yapılabilir”
Cumhurbaşkanlığı’nın yıllık bütçesinin 22 milyon TL olduğunu ve bunun yanı sıra örtülü ödeneğin de bulunduğunu hatırlatan CTP-BG adayı Sibel Siber, bu bütçeyle çok daha fazla yapılabilecek işler olduğunu söyledi. 
Cumhurbaşkanının bu bütçeyle iç sorunlara da yönelebileceğini savunan Siber, “tüm halkın cumhurbaşkanı olacak bir liderin daha dinamik olması gerektiğini” belirtti.

Maraş bölgesini ziyaret 
Bu arada, Sibel Siber hafta sonu Gazimağusa’da Maraş bölgesini ziyaret ederek, bölge halkıyla görüştü. Ziyarette yaptığı konuşmada, bazı kişilerin Güney Kıbrıs’tan, bazı kişilerin de Türkiye’den gelip bu topraklara yerleşerek, aidiyet kurduğunu ancak geçen kırk yılda toplum olarak istenilen yere varılamadığını kaydeden Siber, bunun, bunca yıla rağmen hala kurumsallaşamamış olunmasından ve yarım asırlık Kıbrıs sorununun çözümlenmemesinden kaynaklandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474