banner564

“Siyaset hiç bedel ödemedi”

Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik'i ziyaret eden Özyiğit, “Yolsuzluklar, vurgunlar, talanlar hep hasıraltı edildi, biz bundan rahatsızız, toplum adına rahatsızız” dedi

“Siyaset hiç bedel ödemedi”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülke siyasetinin bugüne kadar hiçbir bedel ödemediğini kaydederek, “Yolsuzluklar, vurgunlar, talanlar hep hasıraltı edildi. Biz bundan rahatsızız, toplum adına rahatsızız” dedi.
“Birileri elini kolunu sallayarak görevden gidecek, ‘gerisi beni bağlamaz’ diyecek, devlet, adli makamlar bunun üzerine gitmeyecek. Bu kabul edilemez” diyen Özyiğit, “Artık bedel ödeme zamanı geldi” şeklinde konuştu.
Cemal Özyiğit Başkanlığı’ndaki TDP heyeti, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’nın ardından dün de Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik'i ziyaret etti.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) 2012’de batırıldığını kaydeden Cemal Özyiğit, “Belediyenin dava süreci 2012 Temmuz’da başladı. Aradan 4 yıl geçti. Yargı süreci ne oldu?” diye sordu.
Gerekli konuların bir an önce yargıya ulaşması, var olan davaların sonuçlandırılması, suçluların cezalandırılması ve cezaların caydırıcı olması konusundaki taleplerine dikkat çeken Cemal Özyiğiti, “Siyasi makamlara oturanlar bir gün kendilerinden de hesap sorulacağını bilmeli, yasalara ve halkın yararına göre hareket etmeli” dedi.
Cemal Özyiğit, önümüzdeki hafta Başsavcı, Polis Genel Müdürü, Sayıştay Başkanı'nı da ziyaret edeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473