banner564

Siyaseten skandal olur

Meclis’teki konuşmasında TFF’nin FIFA’ya yazdığı mektuba değinen Başbakan, “Ben içeriğini anlatamaya çekinirim” dedi ve ekledi

Siyaseten skandal olur
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün Sibel Siber başkanlığında toplandı.
10 güncel konuşmanın yapıldığı toplantının gündeminde, sözlü soruya dönüştürülen dört  de yazılı soru vardı.
Toplantıda ilk olarak Başbakanlık’ın İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan Dernekler Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oy çokluğuyla; Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi gündemindeki “KKTC Güvenlik Kuvvetleri Disiplin Yasa Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ise oy birliğiyle kabul edildi.
CAS çalışanları da misafir locasından Genel Kurulu izledi.
Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra güncel konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, “hükümetin icraatları” konusunda yaptı.

Atun: Meclis verimsiz
Sunat Atun, konuşmasının başında Meclis’in verimsiz olduğunu, her gün bir eyleme sahne olduğunu belirtti.
Başbakan’ın 3 yıl önce kol kola eylem yaptığı kişilerin eylemleri için “eylemlerin anlamı kalmadı” dediğini kaydeden Atun, ülkede ekonomik sorunların arttığını, çek yasağına girenlerin rekor kırdığını; Başbakan’ın tek elle tutulur icraat olarak kendi bakanlığı döneminde planlanan faiz destekli kredileri savunduğunu öne sürdü.
Hükümetin sadece kaos ürettiğini; hükümet imkanlarıyla siyasi örgütlenmelerini artırmaya çalıştığını öne süren Atun, Altınkum bölgesine elektrik çekildiğini, hangi amaçla, hangi kaynakla çekildiğini ve onaylandığının soru işareti olduğunu söyledi.
Yorgancıoğlu, Atun’u yanıtladı
Atun’u yanıtlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, teşvikler ve istihdamlarla ilgili bilgi verdi.
TFF’nin FIFA’ya yazdığı mektuba değinen Başbakan, “Ben içeriğini anlatamaya çekinirim, siyaseten skandal olur” dedi.
FIFA’nın KTFF’yi muhatap alıp yazı gönderdiğine işaret eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TFF’nin mektubundan TC Dışişleri’nin haberi olup olmadığından da emin olmadığını söyledi.

CAS eylemcileri tepki gösterdi 
Atun’un konuşması sürerken oturumu izleyen CAS çalışanları Başbakan’a “Biz de bir kurumuz, evimize ekmek götürmek isteriz, devlet güvencesi isteriz” diyerek tepki gösterdi ve açıklama istedi. Tartışmaların yaşanması üzerine oturumu yöneten Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, toplantıya ara verdi.

Diğer konuşmalar
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, verilen aranın ardından saat 12.25’te yeniden toplanarak güncel konuşmalara devam etti.
İkinci güncel konuşmayı CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman, taşeron sistem konusunda yaptı.
UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da hükümet icraatları konusunda söz alarak, Ercan Havaalanı ve spor konusuna değineceğini söyledi.
Çavuşoğlu, halkın temsilcilerinin diğer halkın temsilcileri tarafından dinlenmesi ve cevap verilmesi gerektiğini vurguladı.
UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz tarımla ilgili güncel konuşmasında, ülkeye sertifikasız ve çimlenmeye uygun olmayan tohumluk buğdayın geldiğini belirterek bunu eleştirdi.
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, sağlık, sosyal ve ekonomik problemlerle ilgili konuşmasında, bugün Dünya Böbrek Günü olduğuna dikkat çekerek ülkede 263 vatandaşın böbrek yetmezliği yaşadığını ve diyaliz hastalarının arttığını anlattı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de söz alarak, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla çalışanların bayramını kutladı.
CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğulları da İskele ve Karpaz’da uzun yıllardan beri asfaltlanmayan yollar konusunda konuştu.
UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu da, “sağlık ve çevre” ile ilgili yaptığı güncel konuşmada, ilk olarak sağlık sektöründe hizmet veren herkesin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk de, “2015 Yılı Tıp Bayramında Sağlık Sistemimiz ve Sosyal Hizmetler” ile ilgili güncel konuşma yaptı. 
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da “Ekonomik Sıkıntılar” konusunda konuşma yapmak için söz aldı. 
Konuşmaların ardından Meclis Genel Kurulu tamamlandı.
Bir sonraki birleşim pazartesi yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473