banner564

‘Kibirli’

Paşaköylü Rumlar, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Türk üyesi Gülden Pülümer Küçük’ten şikayetçi:

‘Kibirli’
banner598
   Eski adı Aşşa olan Paşaköy kökenli Rumların, Kayıp Şahıslar Komitesi özellikle Türk ve yabancı üyeleri hakkında şikâyetlerde bulunduğu belirtildi. Paşaköylü Rumlar, Türk temsilci Gülden Pülümer Küçük’ün kibirli olduğunu savundu.
   Simerini Gazetesi ve diğer gazetelere göre,“Aşşa(Paşaköy) Kayıp Yakınları Komitesi”, yapmış olduğu açıklamada, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, “Ornithi” (Ekmekçiler) bölgesinde bulunan “Aşşa” kökenli kayıplar olayına yönelik yaklaşımları ve konuyu ele alma biçimlerinin, derin üzüntüye ve “Aşşa” kökenli kayıp yakınlarının öfkesine neden olduğunu belirtti.
   “Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi” açıklamasında, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, gerek “Aşşa” kökenli sivillerin öldürülmesi gerekse kemik kalıntılarının taşınmasına ilişkin çifte suça yaklaşımlarının “insani” olmadığını savundu.
   “Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi” ayrıca Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleri, özellikle Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük ve üçüncü üye Paul Henry Arni’ye yönelik “hassasiyet ve etik eksikliği, kibirli tavırdan” söz etti.
    “Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi”, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, kemik kalıntıları taşınması olaylarının kapanmayacağı ayrıca kayıplara ait kemik kalıntılarının taşındıkları alanın tespit edilmesi için çalışmaların yoğunlaştıracağına dair, kayıp yakınlarına yazılı teyitte bulunmasını da istedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473