banner564

Şoförlüğü bitti

Alkollü, süratli araç kullanarak karşı şeride geçen ve kaza sonucunda Metin Atalay’ın ölümüne neden olan Kemal Tekeş’e 5.5 yıl hapislik verildi

Şoförlüğü bitti
banner598

Suna ERDEN
Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı Köyü yakınlarında geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen, bir kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci trafik kazasına neden olduğu için yargılanan Kemal Tekeş hakkındaki dava karara bağlandı. Alkollü, süratli araç kullanarak karşı şeride geçen ve kaza sonucunda Metin Atalay’ın ölümüne neden olan Kemal Tekeş’e 5.5 yıl hapislik verildi.
Sanık hakkındaki kararda kaza esnasında 191 promil alkollü olması, süratli seyretmesi ve mesleği şoför olmasına rağmen kuralları ihlal edip trafikte seyretmesi ağırlaştırıcı faktörler oldu.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetin Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’in sanık aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Hüdaverdi açıkladı. Hüdarverdi, ölümlü trafik kazalarının yaygınlığına ve önünün alınamadığına işaret edip, toplum nezdinde büyük üzüntü yarattığına vurgu yaptı. 

191 promil alkollüydü
Hüdaverdi, sanığın 16 Eylül’de saat 00.20’de Kalkanlı bölgesinde 191 promil alkol etkisi altında, süratli bir şekilde seyrederken, yolun solunu tutmayarak, karşı şeride geçip, bir araçla yüzyüze çarpıştığını anımsattı. Hüdaverdi, kaza sonucu Metin Atalay’ın öldüğünü, 5 kişinin ise yaralandığını hatırlattı.
Hüdaverdi, kazanın oluş şeklinin yanı sıra, mesleği şoförlük olan sanığın alkollü araç kullanmasını aleyhinde ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Hüdaverdi, kazada 5 kişinin ağır yaralanmasına, araçların hasarlarının giderilmediğine de vurgu yaptı. 
Hüdaverdi, sanığın lehine ve aleyhine tüm hususlara değinip, kamu yararı ön planda tutularak, sanığa oybirliği ile 5 yıl 5 ay hapis cezası verdiklerini belirtti. Hüdaverdi, ayrıca, Kemal Tekeş’in tahliye olduktan sonraki iki yıllık süreçte motorlu araç kullanmaktan men edilmesine karar verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473