banner564

Şok baskın

Evinde uyuşturucu, 3 adet tabanca, çok sayıda mermi ve eski eser bulan 15 yıllık polis Ziya Düşünmez konuştu, tutuklu sayısı 3’e çıktı 

Şok baskın
banner598

 Suna ERDEN

Aldığı ihbar üzerine harekete geçen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri, Çamlıbel Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ziya Düşünmez’in evine baskın düzenledi.
   Zanlının Doğanköy’deki evine giren ekipler, 9 mm çapında 3 adet silah, uyuşturucu madde, canlı mermi, define arama aleti ve eski eser olduğu düşünülen 29 sikke  ile mikro kamera buldu. Olay hem bölgede, hem de polis teşkilatı içinde şok etkisi yarattı.
   Teşkilatta 15 yıldır görev yapan Ziya Düşünmez, baskın esnasında evde olan Özgür Yıldız ve suçla bağlantılı Levent Erdem tutuklandı.

Aldığı kişileri hatırlamadı
Elde edilen bilgilere göre; dün saat 15.30 sıralarında, Ziya Düşünmez’in evinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı.
   Aramada 2 gram hintkeneviri, 3 adet 9 mm çapında tabanca ve tabancalara ait şarjör, 18 adet 9 mm çapında canlı mermi,12 adet 7,65 mm çapında canlı mermi, 6 adet 9 mm çapında canlı kurusıkı mermi bulundu.
    Ayrıca zanlının evinde metal arama detektörü ile eski eser olduğuna inanılan 29 adet sikke bulunduğu da açıklandı. Ziya Düşünmez, baskın esnasında evde olan Özgür Yıldız ve suçla bağlantılı Levent Erdem tutuklandı.
Polis memuru zanlının ifadesinde evde bulunan ruhsatsız 3 silahı Levent Erdem’in isteği üzerine 2019 yılı Nisan ayında henüz tespit edilemeyen bir şahıs aracılığı ile Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye getirttiğini itiraf ettiği öğrenildi.
Polisin uyuşturucu maddeyi de Girne’de bir şahıstan satın aldığını söylediği, eski eserleri hatırlamadığı bir şahıstan aldığını, metal dedekör ile mikro kamarayı de Gazimağusa’da kimliği tespit edilemeyen bir şahıstan aldığını söylediği bilgisi elde edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474