banner564

Şok detay

Gazimağusa’da dövülerek öldürülen Kennedy Taomabwa Dede’nin katil zanlılarının olaydan bir gün sonra yeniden cinayet mahalline gittiği ortaya çıktı

Şok detay
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 29 Ocak 2018 tarihinde vahşice öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy Dede Taomabwa cinayeti ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar, Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç. (K), Onur Körkurt, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D. (K), dün yeniden ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Cinayeti soruşturan Müfettiş Erkan Yahat, zanlılardan Onur Körkurt’un telefonunda bulunan ses kayıtlarını incelediklerini, bu kayıtlardan 38 tanesinde, zanlıların olayla ilgili birbirleriyle bağlantı kurarak konuştuklarını ve olayın hemen ertesi günü zanlıların yeniden olay yerine gittiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Zorla kaçırdılar, darp edip öldürdüler
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Erkan Yahat, zanlılar Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Zekeriya Kurucu, Aydan Sel, 16 yaşındaki B.Ç.(K), ve 17 yaşındaki S.D.(K),’nin  “Adam öldürme”, “İnsan kaçırma” ve “Ciddi darp” suçlarından tutuklu olduklarını söyledi. Zanlı Nidai Şanlı’nın bin TL’lik alacağını tahsil etmek amacı ile 29 Ocak tarihinde diğer zanlılarla birlikte, Dede’nin evine gittiklerini ve evde ciddi şekilde darp ettikten sonra araçla Dede’yi Çanakkale Göleti’ne götürdüklerini anlatan Yahat, burada yine ciddi şekilde darp ederek ölümüne sebep olduklarını aktardı.  Bir önceki duruşmada Ozan Körkurt’un cep telefonunda olay günü, olay sonrası ve olay öncesine ait 142 konuşma verisi tespit ettiklerini aktardığını anımsatan Yahat, 142 adet konuşma verisinin 38’inin zanlıların olaydan sonraki konuşmaları olduğunu ve hangi zanlılara ait olduğunu tespit edebilmek için ses ayrımı yapacaklarını kaydetti. 

Cinayet mahallini ziyaret ettiler
Zanlıların 30 Ocak 2018 tarihinde, yani cinayette bir gün sonra Çanakkale Göleti’ne gittiklerini belirten Yahat, olay yerine hangi zanlıların gittiği konusunda araştırma yaptıklarını ifade etti.  Mesele ile ilgili 190 ifade aldıklarını aktaran Yahat,  yerel bir gazeteye zanlı Nidai Şanlı ile ilgili açıklamalar yapan Şanlı’nın dayısı ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve ifadesine başvurularak iddiaların araştırıldığını söyledi. 

Adli Tıp raporu bekleniyor 
Mesele ile ilgili olarak soruşturmanın sürdüğünü, Türkiye’den beklenen DNA sonuçları olduğunu kaydeden Yahat, soruşturma amaçlı mahkemeden ek süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların 7 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473