banner564

Şok eylemler kapıda

LTB Meclisi’nin su kararına tepki gösteren 22 örgüt ortak açıklama yaptı

Şok eylemler kapıda
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Belediye Meclisinin Türkiye’den gelen suyun Lefkoşa’ya ulaştırılmasını oy çokluğu ile reddetmesine ilişkin tepkiler sürüyor.
Merkezi Lefkoşa’da bulunan 22 örgütten karara tepki geldi.
Emekli Polisler Derneği lokalinde toplanan 22 örgütün temsilcileri, kararın değiştirilmemesi durumunda sivil itaatsizlik dahil şok eylemler yapılacağını açıkladı.
Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi, “LTB başkan ve meclis üyeleri, Lefkoşa halkının sağlığını hiçe sayarak, tam anlamı ile tartışmadan ve Lefkoşa halkının menfaatlerini gözetmeden aldıkları kararla Lefkoşalıyı temiz ve içilebilir su kullanmaktan men etmişlerdir.
Böylesine önemli bir toplantıda olup da oy kullanmayan Belediye Başkanını, hayır oyu kullanan meclis üyelerini ve bu projeye imza koyan hükümet ortaklarına mensup olup da toplantıya katılmayarak hayır oyunun çoğunlukta kalmasına sebep olan meclis üyelerini kınıyoruz” denildi.
Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisinin aldığı karardan dönmesini talep eden 22 örgüt ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verildi; “Derhal yanlıştan dönülmemesi halinde Başkan ve tüm Belediye Meclis Üyelerini makamlarından istifaya davet ederiz. Eğer su konusundaki karar değiştirilmez ve halkın sunduğu koltuklar terk edilmezse sivil itaatsizlik dahil her türlü eyleme gidileceğini bildiririz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474