banner564

Sömestr tatili yalan oldu

Üniversitede birbirleriyle kavga ettikleri gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan ve haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı alınan 5 öğrenci, büyük şok yaşadı

Sömestr tatili yalan oldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) kampüsü içerisinde, rektörlük binası önünde gerçekleşen eylemde 5 kişi arasında çıkan kavga büyümeden yatıştırıldı. Polis kavgaya karışan zanlılar Fatih Arıcı, Ali Furkan Özel, Mehmet Demir, Nuri Zenger ile İbrahim Tatar’ı kavga ve rahatsızlık suçlarından ötürü tutuklayarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Fatih ile Ali laf atınca ortalık karıştı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Salih Keskinel, 25 Ocak 2016 tarihinde saat 12.00 raddelerinde 30 kişilik bir grubun Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde rektörlük binası önünde, düzenlenen yeni disiplin kurallarını protesto etmek amacı ile eylem yaptığı sırada, zanlı 1 Fatih Arıcı ile Zanlı 2 Ali Furkan Özel’in gruba laf attığını, bunun üzerine grup içerisinde bulunan zanlı 3 Mehmet Demir, zanlı 4 Nuri Zenger ve zanlı 5 İbrahim  Tatar’ın bir olup zanlı 1 ve zanlı 2 ile kavgaya tutuştuğunu söyledi.

Evlerine bir müddet dönemeyecekler
Zanlıların TC uyruklu olup KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduklarını belirten Keskinel, soruşturmaları tamamlanan zanlıların uygun teminat şartları ile serbest bırakılmalarını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıların kimlik ve seyahat belgelerine el konularak yurt dışına çıkışlarının men edilmesine emir verdi. Üniversitede birinci dönemi tamamlayan ve ara tatil için memleketlerine gitmeyi hayal eden öğrencilerin kararı duyduktan sonra morallerinin çok bozulduğu gözlemlendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473