banner564

Gençlere önemli nasihat

19 Mayıs törenlerinin açılış konuşmasını yapan Bakan Özyiğit, “Kendinizi her konuda geliştirmekten geri kalmayın, sorun, sorgulayın, araştırın” dedi

Gençlere önemli nasihat
banner598

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dün saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başladı.

Geçmişte yaşanan onurlu mücadeleleri, bugünlere hangi zorluklarla gelindiğini her zaman hatırlamak gerektiğine işaret eden Özyiğit, “O günlerde yapılan fedakarlıklar, bugün bizlerin bu topraklarda başı dik, barış ve huzur içinde yaşamamız içindi. Bugün ise attığımız her adımda bunları hatırlayıp, onların bizlere bıraktığı mirası, akıl ve bilim yolunda parlatmak hepimizin boynunun borcudur.” dedi. 
Cemal Özyiğit, günümüz dünyasında, bilimde, sanatta, sporda, eğitimde, ekonomide kendini sürekli geliştiren toplumların ayakta kalabildiğini belirterek, “Bu anlamda siz gençler kendinizi her konuda geliştirmekten geri kalmayın. Sorun, sorgulayın, araştırın. Kökeni, geçmişi, inanışı ve değerleri ne olursa olsun hiç kimseyi dışlamayın.” dedi. 

Tüm ilçelerde törenler düzenlendi
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dün KKTC’de; Başkent Lefkoşa ile tüm ilçelerde, köy ve kasabalarda Atatürk anıtlarına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi kutlamalar yapıldı.

Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi
Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk tören Lefkoşa'da Atatürk Anıtı önünde yer yapıldı.
Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri'nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. 
Çelenklerin anıta sunulmasının ardından Başçeri, Anıtkabir'den getirilen toprağı KKTC'de muhafaza edilmek üzere Akıncı'ya takdim etti.
Akıncı da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'den getirilen kutsal vatan toprağını KKTC'de muhafaza edilmesi üzerine teslim aldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlandı. 
Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, komutanlar, siyasiler, askeri erkan, muharip dernekler, üst düzey yetkililer ve öğrenciler katıldı. 

Kimler mesaj yayınladı?
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Hür işçi Sendikaları Federasyonu (Hür - İş) Genel Başkanı Ahmet Çaluda, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkan Murat Zeki Civelek,  Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473