banner564

Son anda yakalandı

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’e ait ofisin kurşunlanması olayına karışan Veysi Çelik, Balalan Limanı’ndan kaçmaya çalıştı ama başaramadı

Son anda yakalandı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Haziran 2019 tarihinde Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’e ait ofisin kurşunlanması olayının azmettirici olduğu öne sürülen Veysi Çelik, Türkiye’ye kaçmak üzereyken İskele bölgesindeki Balalan Limanı’nda yakalandı.
KKTC’den ihraç edilen ve bir süredir Güney Kıbrıs’ta kalan Çelik,  Rum polisi tarafından arandığını öğrenince Türkiye’ye gitmek için yasadışı yollardan KKTC’ye geçti ve tekne ile Türkiye’ye kaçak olarak gitmek üzere olduğu esnada polis tarafından düzenlenen baskınla yakalandı.
Polis, Çelik’in kaçış planına yardımcı olduğu ileri sürülen Harun Deniz Bektaş, Yaşar Ocak ve Sajid Mashood da gözaltına aldı. 
Gökhan Naim cinayetine de adı karışan Sajid Mashood ile diğer zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı. 

Polis olayı anımsattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Seven, Gazimağusa’da, Themis isimli apartmanın bir ofisinin 1 Haziran 2019 tarihinde Serhan Tokur tarafından kurşunlandığını ve mesele ile ilgili olarak 4 zanlının, önceden mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını anımsattı. 
Meselenin azmettiricisi olan Veysi Çelik’in önceki gün Balalan Limanı’nda tespit edilerek tutuklandığını aktaran Seven, mahkeme huzurundaki diğer zanlıların da Çelik ile birlikte tespit edildiğini söyledi. 
Zanlıların suçlamaları reddettiğini belirten Seven, zanlıların cep telefonlarının emare olarak alındığını ifade etti. Zanlıların telefonların açılış şifrelerini polise vermediklerine vurgu yapan Seven, görüşmelerle ilgili dökümlere ve bilgilere ulaşabilmek maksadıyla baz istasyonlarına yazı yazıldığını ve sonuçları beklediklerini aktardı.
Seven, soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek mahkemeden süre talep etti.

Emir vermiş olsam kan akardı
Zanlı Veysi Çelik mahkeme salonunda, “Emri ben vermiş olsam, benim gençlerim kan akıtırdı” şeklinde konuşarak suçlamayı reddetti. 
Savunmanın soruşturma maksatlı talep edilen tutukluluk talebine itirazı olmaması üzerine nöbetçi Yargıç Dilşah Karayel, zanlıların 3’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Güvenlik önlemleri altında getirildiler
Zanlılar mahkemeye geniş güvenlik önlemi altında getirildi.
Polis zanlıları arka kapıdan, kimseye göstermeden mahkeme binasına soktu.
Polis mahkeme çıkışında da aynı yöntemi kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474